lördag 11 juni 2011

rock-konsert, begravning och godistroll
En lördag hemma hos oss kan det hända mycket. Denna lördag blev det både rock-konsert, begravning, och tillverkning av godistroll.

Vår äldsta dotter har haft rocktema  på förskolan denna vecka, och igår kom hon hem med några instrument hon tillverkat. Idag på morgonen drog hon ut lillasyster  i trädgården, riggade mikrofonen och sedan spelade de två rock för mig! Jag borde ha filmat dem för de var så söta! Och trots en veckas rock på förskola, och mycket rock i hemmet under deras uppväxt, har de ingen koll på vad rockmusik är! Men spelade och sjöng gjorde de, och fick massor av applåder!


En liten fågel hade flugit in i en av våra fönsterrutor, och medan den äldsta tösen sjöng en egenpåhittad och sorglig låt, begravde vi den i en av våra blomsterrabatter.Jonna Björnstjerna har skrivit och illustrerat en fantastisk barnbok som heter Godistrollet (utgiven av Bonnier Carlsen 2010), har ni små barn kan jag verkligen rekommendera den! Den handlar om Lillebror Kanin som blir tillfångatagen av Godistrollet, eftersom han inte bara åt godis på lördagar. Inspirerade av denna bok bestämde  töserna att vi skulle göra egna godistroll ikväll, och vilken fantasi de två har! 

En händelserik dag, som alla dagar med barn...
Ha en fortsatt skön helg!
Ullis

9 kommentarer:

 1. Vilka tjusiga instrument hon har gjort, stortjejen :) Oj va ni verkar haft det mysigt, ska bli härligt att få komma hem och bara vara i ert härliga hem! Stor kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Vilken dag, den innehöll det mesta. Det var synd om den lilla fåglen, men vad gör man, nu vilar den fint. Instrumenten var underbara!
  agneta kram

  SvaraRadera
 3. Mina barn är ju stor men jag är nästan sugen att köpa boken om godistrollen ändå för dem ni gjorde var ju så tjusiga!
  Vad sorglig med lillfågeln, men han fick ju en fin begravning!
  Ha det fint med dina rockstjärnor;)
  Ute

  SvaraRadera
 4. Tack för hjälpen med blomnamnet! Det kommer säkert mycket mer sådana frågor i framtiden!
  Tacka tacka!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Det är mysigt att se fantasin och kreativiteten hos barnen, er dag verkar ha innehållit det mesta. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen en händelserik dag!
  Den där godisboken verkar jätteläcker, - den skulle jag nästan kunna tänka mig att ha själv!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Ullis!

  Vad härligt med en rockkonsert utomhus! Bättre kan det ju inte bli! Jättfina instrument! Det är studer som man vårdar ömt i hjärtat. :)

  Jag kan inte låta bli att le när jag läser om er begravning av fågeln. Hähemma har vi också haft många djurbegravningar genom åren, kaniner, marsvin, fåglar, katter etc. Jag tror att de där begravningstillfällena är viktiga för barnen. Det är deras möte med döden och bearbetning av den. Viktigt!

  Vilken härlig barnbok! Tyvärr har mina barn växt ur barnböckerna nu, men vem vet, kanske kommer det komma barnbarn en dag. ;)

  Ha en fantastiskt fin vecka Ullis och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Så underbart! :) Jag minns själv från när man var barn - det fanns liksom inga begränsningar i sinnet. Allt var möjligt! :)

  Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Nu längtar jag ännu mera hem. En sån dag, såna barn och en sån trevlig blogg.
  Kram T

  SvaraRadera