onsdag 22 juni 2011

glassig sommartårtaDe senaste dagarna har varit fyllda av kalas, och jag har inte hunnit med att varken göra ett nytt inlägg på bloggen eller titta in på era bloggar. Men i stället har jag umgåtts mycket med min familj som har varit samlad här nere i söder.

Min äldsta dotter har fyllt 6 år och blivit firad rejält här hemma. När hon fyllde 1 år hittade jag på en glasstårta till hennes födelsedag, och sedan dess har vi, på hennes begäran, serverat den vid alla hennes födelsedagar. Den är barnsligt god, och dessutom enkel att göra, kanske ett tips till midsommarfesten...

Ullis mumsiga jordgubbsglasstårta:
Låt 1 liter vaniljglass tina något och rör den mjuk. Vispa 2 dl grädde fluffigt och rör ner i glassen. Mixa ½ liter jordgubbar till en sås och häll i drygt hälften i glassmeten. Blanda även ner ett par nävar lätt krossade maränger. Klä en tårtform med plastfolie och lägg sedan i en färdig marängbotten. Häll glassmeten ovanpå och ringla sedan över resten av jordgubbssåsen. Dra runt lätt med en gaffel så att såsen fördelas något. Ställ tårtan i frysen i 4 timmar. Lyft upp tårtan ur formen och dra försiktigt bort plastfolien. Låt den tina i ungefär en kvart och toppa sedan med jordgubbar och maränger inför serveringen.

En lite fråga också, jag kan inte se vilka som är mina följare, varken här på bloggens visnings sida eller på instrumentpanelen. Någon som har samma problem eller som vet hur jag åtgärdar det?

Ha det bra!
Ullis

7 kommentarer:

 1. Vilken smaskig tårta!

  Tyvärr vet jag inte vad som strular, men att det strular är det många som tycker nu med Blogger. Det löser sig nog av sig själv, hoppas vi:)
  PS! Jag kan se dina följare! Så jag blir också en av dem:)

  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Så mummig tårta - den ska jag testa här i midsommar - återkommer med en utvärdering ;-) haha
  kram gisela - jag kan inte alltid lägga till som följare på bloggen så jag har vissa på bokmärke i mina favoriter - men det är jag det - ingen datanörd precis ;-)

  SvaraRadera
 3. Denna fantastiska glasstårta hamnar som nummer ett på min lista av favorittårtor. Det är tur att hon vill ha den varje år, för det vill jag också när jag kommer ner till hennes kalas :) Stor kram, saknar er redan! Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Det låter verkligen enkelt och smaskig. Den ska jag prova!
  Önskar dig en trevlig midsommar!
  Ute

  SvaraRadera
 5. Smarrigt!!
  Jag kan se dina följare nu och lägger till mig själv:), men ack vad blogger har strulat den senaste tiden...:(

  Önskar dig en fin midsommar!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Den är smarrig, så jag vill tipsa alla om att ge den ett försök. Tack för helgen. Saknar den lilla fina familjen redan. Stor kram /T

  SvaraRadera
 7. Det där ser ju alldeles otroligt smarrigt ut. Blir alltid glad över tårtor som inne blandar in sockerkaka, särskilt om de dessutom är somriga!

  SvaraRadera