Gurkodlingen har nu fått en hembyggd spaljé att klättra upp för. |
Varje dag går jag och tjejerna ut och beundrar gurkodlingen och tittar hur mycket gurkorna har växt. Vi är alldeles hänförda, tänk att vi snart ska få smaka egenodlad gurka! Jag, som inte har växthus, har inte vågat testa att odla gurka tidigare, trodde att de var krävande, men det går ju hur bra som helst! De behövde inte förodlas, och de har inte ens en optimal odlingsplats (det blir skugga här ganska tidigt) och ändå så växer det så att det knakar i pallkragen! (Här ser du hur gurkodlingen såg ut för bara ett par veckor sedan). Härom dagen gjorde jag en spaljé till odlingen av grenar från hassel, eftersom gurkan växte långt ut i gångarna i köksträdgården. Jag tror inte det är mer än några dagar kvar tills den första gurkan är klar. Den har vi bestämt oss för att dela i fyra bitar, en till oss var, och äta upp som den är.
Tack för alla fina kommentarer igår!!
Ha en skön fredag!
Ullis
Vilken växtkraft! Ska nog testa att odla gurka nästa sommar jag med. :) Ha en fin fredagskväll, kram Hanna
SvaraRaderaÅ så härligt! Och så gott med egenodlat. Allt smakar liksom bättre när det kommer från egen odling.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Vilken lyx! Den ser ju bara så fin ut och att äta den som den är låter mums!
SvaraRaderaMin har inte kommit lika långt men hoppas kan man ju :)
Jag tror absolut du kan gjuta en betongkudde, har sett ngt liknande ngnstans men minns inte hur de gjorde. Om man inte vill att de ska bli så tunga kanske man kan gjuta in lite frigolit, ska själv prova det så småningom.
Ha en fin helg, kram Marie-Louise
Men....jag trodde också man behövde ett växthus, så fin den blir gurkan! Jag ska pröva nästa år.
SvaraRaderaAgneta kram
Gurka har en fantastisk förmåga att klänga och växer som gräs också här. Nu har jag växthus, det måste man ha här i norrland om det ska bli noe gurka och tomater, säsongen är så kort! Vi mumsar i oss allt vad vi kan...
SvaraRaderaHoppas ni snart kan skörda!
Ha det gott,
Eija
Underbart med självodlat!
SvaraRadera