måndag 29 augusti 2011

skördekrans


Idag tillverkade jag en liten krans av äpple och päron som jag trädde upp på ståltråd. Fin att hänga på en vägg eller dörr ute, även om den inte håller så länge. Nu är den bara för dekoration, men senare på hösten och vintern brukar jag trä upp äpple på ståltråd och hänga i träden för fåglarnas skull.
Vi har, som jag skrev tidigare, mycket äpple och päron i år, och min fantasi är begränsad. Vad ska jag göra med all frukt? Ikväll har jag tänkt lägga in päron i sockerlag med kanel, vanilj och ingefära, och ett par äppelpajer har jag hunnit med att göra, men vad ska jag göra med resten av frukten? Jag är tacksam för tips från er, och berätta gärna om ni har något recept på er blogg som jag har missat.

Hoppas att ni har fått en fin start på veckan!
Ullis

8 kommentarer:

 1. När jag hade fruktträd gjorde jag som du med päronen och sen var det jättebra att ha till dessert, kanske med tosca över. Gott till vintern. Och av äpplena gjorde jag klyftor som jag förvällde lite lätt och frös in, sen kunde jag ha det i bakverk eller till mos, som andan föll på. Man känner sig lite rik när man kan skörda av sin egen frukt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Tack för dina fina ord inne hos mig! Och kul med nya jobbet, även om den kräver i början lite mer tid.
  Receptet med äppelringar kommer!
  Men jag gjorde en äppelkrans ifjol, men då blev äpplen efter få dagar direkt fult och hängde nästan på tråden (kanske har vi en lätt ruttnande äppelsort)(trodde jag skulle försöka klistra dem på nåt sett på någonting) Har du några tips?
  //Ute

  SvaraRadera
 3. Hej vännen, ett tips, lämpa ett lass i Färlöv, har det fattigt på skördefronten i år.
  Kram faster

  SvaraRadera
 4. Päronmarmelad! Supergod till getost eller annan lite starkare ost. Gjorde en Päronmarmelad som stod i nåt av de senaste numren av Buffé, la dock till valnötter för det är så attans gott. Annars är jag tyvärr ingen fan av päron.
  Äpplen fryser jag in i klyftor. Gör äpplesaft med kanel, vilket är väldigt gott! Och speciellt på vintern då man kan ha den varm! Och självklart torkade äppleringar - barnens favorit all time!!!

  SvaraRadera
 5. Tack!
  Lyckans dig som har så mycket frukt att göra godsaker av och sen räcker de ju till underbara dekorationer med!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Så mysigt. Det enkla är oftast det finaste.
  Otroligt fint att hänga till fåglarna med ju.
  Hoppas du haft en bra start på veckan,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Så vacker i sin enkelhet, kransen menar jag. har du inget musteri i krokarna?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Vilken rikedom att kunna gå ut och plocka äpplen och päron på sin gård. Lycka helt enkelt! :) Jag plockar ägg hos hönsen och ogräs på gården....Ha en bra vecka! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera