fredag 5 augusti 2011

favoritplats under äppelträdetIgår visade jag upp en av mina favoritplatser i trädgården, en korgfåtölj i köksträdgården, en plats där jag kan sitta och bara ha det skönt. En annan sådan plats i trädgården är vår hänggunga,  där fler i familjen än jag trivs! Den hänger i ett stort äppelträd som står i vår stora rosa perennrabatt. Just denna gunga är ny för i sommar, min sambo köpte den på Åhléns till mig efter att den förra gick sönder. Under gungan har jag lagt grus och sten för att vi inte ska dra upp jord i gungan, och i grenen ovan har jag hängt små ljuslyktor som gör att gungan är mysig att sitta i även på kvällen. Det är verkligen avkopplande att sitta här och gunga!

Jag har en plan att lära mig virka under hösten. Är det någon som har bra tips på hur jag lättast kommer igång? Vad ska jag börja med? Boktips? Någon kanske även har förslag på sin blogg. Jag är tacksam för all hjälp jag kan få!

Ha en skön och grön helg!
Ullis

5 kommentarer:

 1. Åh, vad mysigt det ser ut! Jag har också funderat över att lära mig virka. Tror jag ska satsa på att börja med mattrasor, man kan ju virka så fina grytlappar och sittpuffar av det och så är det inte så finlirigt. Jag har turen att ha en nyexaminerad syslöjdslärare i min syjunta så det ska jag utnyttja skamlöst:)

  SvaraRadera
 2. Det finns en hemsida med mängder av mönster som man inte behöver betala för och dom har även stick och virkskola! Titta in på http://www.garnstudio.com så får du se, jag tror det finns videos där hur man virkar!
  Härligt mysplats!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Åh, kära syster, den ser gudomligt härlig ut. Pax för den när jag kommer och hälsar på :) På ikea idag shoppades det bara lite tyg och förvaringslådor, men jag gillade verkligen tyget och ska se om det vill fastna på bild :) Kram

  SvaraRadera
 4. Härlig stol du har att gunga i.
  Lycka till med virkningen. Det är verkligen kul och det finns så mycket fint att göra.
  Skulle tro att grytlappar eller små juklgransprydnader kan vara bra att börja med när du väl fått kläm på det där med lm, fm och st:-)
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Vilken mysig blogg!
  När det gäller virkning vill jag bara tipsa dig om OS-mössan som virkas med tjockt garn och tjock virknål. Jätteenkel!
  Lycka till!
  Ulrika

  SvaraRadera