söndag 7 augusti 2011

vi hänger nog bara lite här inne idag

Kryddorna från kryddrabatten får hänga på tork ett par dagar i köket, sedan hänger jag dem lite mörkare och svalare.

Rosmarin har fått sälskap av lavendel och oregano.

Precis som kryddorna, som hänger på tork i köket, känns det som en dag när vi nog också stannar inne. Regnet utanför ser inte ut att vilja ge med sig, och jag skulle kunna tänka mig att stanna i soffan hela dagen och läsa en bra bok. Som småbarnsförälder funkar det ju dock inte riktigt på det viset, försöker jag sätta mig i soffan kommer jag snart ha två barn hoppandes på mig, men jag gör nog i alla fall ett försök.

Ha en skön söndag!
Ullis

10 kommentarer:

 1. Men vilken mysig del av köket!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Oj, en så härlig spis!
  Den är urläcker...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Gott med egna kryddor och jag blev väldigt förtjust i spisen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Vilket härlig mysigt hörn i köket. Är tillbaka och kikar in här även om mycket jobb väntar på mig här ;), såg även dina vilka fina uteplatser du har och vilken grön finger du har!! Tycker så mycket om dina bilder/blogg!
  Önskar dig en fin måndag! Kram Ute

  SvaraRadera
 5. Så fint med den gamla spisen.

  Ja, att underhålla barn en eller flera regniga dagar kräver tålamod och goda idéer. Lugnet bryts när man minst anar det - eller när man just satt sig en liten stund med datorn ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. mysigt mysigt att ha kryddorna hängandes på tork över spisen :) Igår gjorde vi din fantastiska tomatsoppa här hemma, ojojoj va den är god! Herr J som inte smakat den innan sa efter första skeden att "den här gör vi igen!" :) Saknar dig! Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Kul att hitta hit! Vilken underbar spis du har, perfekt att torka kryddor över!
  Nu ska jag kika runt lite.

  Cilla♥

  SvaraRadera
 8. Jadu, det där känner jag igen. Det var länge sedan man kunde sitta i lugn och ro och läsa en bok. Men det är ju iallafall värt ett försök.

  SvaraRadera
 9. Så fint och mysigt med egenodlade kryddor!

  Ang. vikningen så är det där mönstret jag gjorde egentligen inte svårare än t.ex. mormorutor. Om man bara lär sig att virka fasta maskor, luftmaskor och stolpar så kan man virka nästan vad som helst sen. Det kluriga tycker jag är att läsa själva mönstret. Men det kommer man in i snabbt också. Så mitt nybörjartips är helt enkelt att lära dig de tre maskorna (om du inte redan kan) och sen börja virka efter mönster och lära dig att läsa dom. Sen kommer du snart ha en egen blomfilt klar! :-)

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att ni fick en riktigt mysig söndag tillsammans? Visst blir det inte lika många böcker lästa under småbarnsåren men å andra sidan får man ju mängder med kramar och mys. Om några år kommer du sakna de där stunderna då du plötsligt har hur mycket bokläsartid som helst. ;)

  Vilket mysigt kök ni har med en fin gammal spis! :)

  Tack snälla du för dina rara ord hos mig! Du är en pärla! :) Och du, ge inte upp med snurrorna. Jag fick en bra beskrivning som innebär att man ska snurra längderna och sedan knyta en knut och vika in ändarna under bullen. De blir kalasfina och nog smakar de godare också. ;)

  Ta hand om dig kära Ullis och ha en fin dag!

  Kram Lotta

  SvaraRadera