tisdag 9 augusti 2011

hallonmums

Ginon innan den är gratinerad


Hallongino med vaniljglass!

Idag bjuder jag på en snabb, vacker och smarrig efterrätt! Det är en variant av den italienska efterrätten Gino (som görs på jordgubbar, kiwi och banan), men jag har istället använt mig av hallon, som jag lagt i portionsformar, och därefter strött på riven vit choklad. Jag gratinerade efterrätten i ugnen på 200-225 grader (grillvärme) i några minuter tills chokladen fått lite färg och hallonen blivit varma. Till detta serverade jag vaniljglass. Himmelsk gott!!

Ha det bra!
Ullis

12 kommentarer:

  1. Det både ser och låter gott.....mums!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Åh så sugen jag blev! Ser verkligen gott ut!
    Gillar din favoritplats under äppelträdet, vi har en nästan likadan här :)

    Ha en bra dag, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  3. Jas, detta är verkligen min favvo-dessert! Ser underbart ut!

    SvaraRadera
  4. ja det ser verkligen himmelskt gott ut!! det får vi pröva! kram

    SvaraRadera
  5. Gud så gott det ser ut....Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Visst är det gott, tycker det funkar med alla möjliga frukter och bär.
    Hoppas ni haft en mysig dag,
    kramar Malin

    SvaraRadera
  7. Urläckra bilder som gör mig såååå sugen på att prova:-)
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  8. Mums! Den skulle nog gå hem här där alla barn ääälskar choklad, hallon och glass... Kan inte bli fel liksom! ;0)

    Skönt att höra att jag inte är ensam om dagar som denna...

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  9. Åh så smaskigt - och här sitter jag och är så sugen men har inget hemma...!

    SvaraRadera
  10. Gud så gott det där ser ut!
    Ska genast läggas på minnet.
    Ha det fint!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  11. Åh så gott! Fint att servera i små en portiosformar. Vilken härlig köksträdgård du har kan tänka mig att det är härligt att sitta där och titta på hur allt växer.

    SvaraRadera
  12. Mmm så mumsigt det ser ut!! Jag brukar smälta vit choklad och ringla över fruktsallad, det är super gott men din variant måste jag prova för det såg ännu godare ut!!

    Kram

    SvaraRadera