lördag 13 augusti 2011

blåsig lördag och syrliga maränger


Det ser ut att bli en väldigt blåsig lördag idag, men himlen är i alla fall blå. Även om vi inte ens kommit till mitten av augusti tycker jag att det känns som lite höst i luften redan, friskt och lite fuktigt, och lite kallt i vinden.

Häromdagen bakade jag jätte maränger, och för att få lite färg och smak på dem mosade jag röda vinbär och blandade i. Det blev gott med de syrliga bären som kontrast till de söta marängerna! Jag testade även att göra en smarrig efterrätt av dem, med grädde och rabarberkompott, ett recept som Min plats i solen bjöd på för några dagar sedan. Kika in på denna blogg om ni inte redan gjort det. Den är fylld av vackra foton och kloka ord om livet! Och receptet på denna härliga efterrätt, med det lika härliga namnet 'Eton mess with rhubrabs'!

Nu puttrar kaffet nere i köket, och efter en kopp så är jag redo för att bege mig ut i denna blåsiga lördag!

Ha en fin dag!
Ullis

5 kommentarer:

  1. För en gångs skull, höll jag på att säga, så blåser det inte här idag....märkligt, men skönt. Men visst är det sensommar i luften. Maränger är gott, kul att smaksätta dom lite!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Du pyssliga flitiga människa. Det är så härligt att läsa din blogg och se på allt gott du hittar på..

    Håll i hatten... här skiner solen och det är lugnt:)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Vilka grymma maränger! Bra tips för vad man ska göra med röda vinbär. Här blåser det också men samtidigt skiner solen - perfekt torkväder - och jag har fått ett tvättanfall!
    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  4. Mums vad de ser goda ut! Har precis själv ätit en smaskig kladdig chokladmuffins :) I gårkväll när jag skulle gå ut med hundarna fick jag lov att ta på mig vinterjackan faktiskt. Jag frös och tyckte att de 6 plusgraderna kändes som minst 16 minus. Idag har vi haft ett underbart härligt väder med frisk klar luft. Ha en fortsatt trevlig helg ! :)
    Ann-Louise

    SvaraRadera
  5. Ser mycket smaskigt ut! Tack för tips om sidan "min plats i solen". Jag har gjort Per Morbergs kaka med röda vinbär och maräng, den är också supergod. Så gott när syrligt möter sött. Christina

    SvaraRadera