måndag 5 september 2011

rosenskära och nya idéer

Rudbeckia (Röd Solhatt)

söta rosenskära växer lite här och var i trädgården
   
Fru Kärleksört solar sig medan Ilse Krohn Superior slumrar i skuggan

I julimånad tycker jag att det mest är grönt i mina rabatter, men i augusti och september är de återigen fyllda av härliga färger! Nu blommar rudbeckian (röd solhatt) i både rosa och vitt, och min rosa dvärgastilbe sticker upp som små rävsvansar här och var ur jorden. Rosenskäran svävar högt ovanför marken på till synes alldeles för svaga stjälkar och trädgårdsmalvan blommar en andra gång. Även några av mina lavendelbuskar blommar igen, och rosen Ilse Krohn Superior nickar av stora väldoftande vita blommor.

Jag vill ut och jobba i trädgården varje dag, men vet inte vart jag ska börja. Jag borde rensa ogräs, men är mer sugen att ta mig an nya projekt och flytta perenner och buskar. Jag vet att jag ibland tar mig an fler projekt än jag orkar ta hand om, och därför borde sköta om de rabatter jag redan anlagt först och främst, men jag har så många nya idéer! Känner jag mig rätt kommer jag att fixa lite här och där (och förmodligen inte bli riktigt färdig med något...).

Ha en bra ny vecka!
Ullis

9 kommentarer:

 1. Hej,
  såg dina fina fröpåsar som du har gjort, det ska jag väl göra idag om vädret inte tillåter att dela perenner. Känner igen det du skriver i ditt inlägg idag, jag vill helst börja med alla mina nya idéer jag har på en gång, och då är det inte bara trädgårdsprojekt, men jag har blivit bättre på det och försöker verkligen avsluta en sak, innan jag börjar nästa, mmmh nästan ;)
  Ha du en fin vecka till!
  Ute

  SvaraRadera
 2. Känner allt för väl igen mig. Ogräset har verkligen fått frodas i sommarens regn. Borde verkligen också ta mig an det - men det är ju så tråkigt.....speciellt när det finns roligare saker att pyssla med. Å andra sidan så känns det ju väldigt bra när det väl är rensat. Ja, ja....för- och nackdelar!

  Ha en bra dag.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder syster! Vet du, jag tycker det är okej att ha massa projekt på samma gång :) tror vi är ganska lika där. Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt vackra bilder Ullis! Och du har så rätt, trädgården och naturen bjuder på så många vackr färger just nu. Jag gillar september extra mycket just för denna färgexplosion i trädgården och visst är det härligt att allt det vackra inte endast är till för de tre sommarmånaderna utan sprider ut sig även över resterande månader. :)

  Jag känner igen mig i dina tankar. Jag har också en mängd med idéer för trädgården som jag skulel vilja sätta igång med men hos mig fanns det ingen tvekan. Det var ett skriande behov av ogräsrensning så det var det som helgen fick ägnas åt. Men jag fick minsann in lite plantering av höstblommor också. För trädgård får ju inte bli bara måsten utan även mycket av det roliga och det som ger guldkant. ;)

  Tack fina du för dina uppmuntrande ord hos mig angående min skrivbubbla! De värmer så gott och vet du vad, jag trivs väldigt bra i den där bubblan. :) Tack snälla du! :)

  Sköt om dig Ullis och ha en riktigt fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder! Önskar också att jag hade mer tid till alla projekt jag vill förverkliga. Ibland är det så det kliar i hela kroppen, men oftast får jag hejda mig då jag vet att det faller på orimligheten när man jobbar heltid och har två små barn. Det är ju så härligt de där gångerna då man helt och fullt kan ge sig hän åt sin idé! Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Så himla fina bilder!

  Vet precis hur det är med alla de där projekten man vill dra igång med. Själv har jag hamnat i att ha för många växter att gräva ner projekt... fast det är iofs ett ganska trevligt projekt. Men plantorna surar lite eftersom de inte kommer i jorden snabbt nog...

  SvaraRadera
 7. Vacker sensommar bukett du gjort!Härligt ljus.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 8. du har så vackert!
  Lustigt för i min trädgård verkar det somom allt har blommat färdigt - det står en enkel flox och niger - men det är väl det ända..........hm ska gå på exkursion snart o kolla lite ;-)
  god tisdag till dig
  gisela

  SvaraRadera
 9. Hihi, ja det där med att peta lite här och lite där känner jag igen så väl :).
  Fast det är lite harmoni i det också, att kunna få ta sig tid att pyssla runt där lusten faller på.

  Så vackra bilder!

  Ha en fin vecka, kram Marie-Louise

  SvaraRadera