söndag 18 september 2011

köksträdgården i september

rödbeta
Det är ganska tomt i köksträdgården just nu, flera odlingslådor innehåller bara jord och ogräs. Till nästa år ska jag försöka planera så att jag kan skörda en längre säsong, kanske med senare morötter och lite kål. Rödbetorna har tagit tid på sig i alla fall och jag längtar efter att de ska bli klara...

Lägg till bildtext
 Ruccolan frodas än, även om den nu är ganska pepprig i smaken.Krassen blommar för fullt och visar inga tecken på att ge upp. Den slingrar så vackert upp för mitt hembyggda staket och väller ut i jordgubbslandet och alla gångar mellan odlingslådorna. Nästa år ska jag satsa mer på blommor i köksträdgården, helst ätliga. I år odlar jag krasse och ringblommor. Någon som har tips på fler ätliga blommor som passar bland grönsakerna?


Ha en fortsatt skön söndag!
Ullis

8 kommentarer:

 1. Så härligt frodigt du fortfarande har det i landet. Jag orkar sällan hålla ångan uppe och så nytt så vid det här laget brukar det vara en härlig blandning av sallad i blom, jordgubbsrevor överallt och kalätna broccoliblad..
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 2. Härligt det låter med krassen som slingrar sig obehindrat.

  Jag har en liten kryddtagetesplanta bland mina örter. Den är söt och smakar pepprigt. Vet dock inte om den kommer att klara vintern... troligen inte.

  Må gott!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det ser ut med krassen! Kan tyvärr inte bidra med någon tip. :(
  Önskar dig en fin start i veckan!
  Ute

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilka härliga bilder du visar! Ha en fin vecka! Kram Helena!

  SvaraRadera
 5. Härligt grönt.

  Trevlig vecka önskar jag dig.

  Mia:)

  SvaraRadera
 6. Er trädgård är fantastisk även i sensommarskrud! Sak bli mysigt att komma ner snart! Kram Johanna

  SvaraRadera
 7. Jag är också helt tagen av krasse just nu! Det är helt fantastiskt vad de blommar villigt och utan en massa pjosk. ;0) Kanske lite gurkört kan vara något att sätta i köksträdgården? Den blir ju rätt stor men blommar heeeeela sommaren.

  Angående odlingslimpor så är principen en kompost i solen så jag tror att det går bra att göra den lite hur som helst. Varmt blir det nog hur som eftersom den ska ligga just i solen...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 8. Den är så fin den ljusgula krassen.Gurkört är ju fint o användbart.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera