torsdag 22 september 2011

älskade pelargoner

melosilver lyser härligt rosa
I bakgrunden syns en lampa i stengods som jag gjorde för några år sedan.

en engelsk pelargon som jag tror heter imperial

söta mårbacka

Nu är mina pelargoner som allra vackrast! De frodas i våra fönster och är överfyllda av blommor! Jag tror att det har haft det lite för varmt under sommaren och därför trilskats en del, men nu är det nog både lagom varmt och ljust för dem. Det svåraste för mig är att sedan komma ihåg dem under vintern, när de behöver vila lite. Jag brukar ställa ner pelargonerna i källaren för att de ska få det svalt, och sedan får de alldeles för mycket vila... Har jag dem inte stående så att jag ser dem glömmer jag ofta bort att vattna dem helt och hållet. Så ska det naturligtvis inte bli denna vinter!

Ullis

8 kommentarer:

 1. Härliga bilder. Pelargonerna här hemma kryllar också av knoppar, lyxigt! Det där brödet i förra inlägget tänkte vi testa här hemma nästa vecka, det verkar supermumsigt! Ses snart, fina syster!
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Första vintern vi bodde här ställde jag ner mina i källaren och glömde totalt bort dem vilket resulterade i en massiv pelargondöd! Förra vintern satte jag ner hälften och hade hälften kvar i något fönster. När jag såg dem där blev det lättare att komma ihåg att också ge de i källaren en skvätt vatten då och då. Det mådde de alla mycket bättre av.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Ja du, jag med noll gröna fingrar tänkte också ge mina pelagoner en chans att leva vidare efter balkonglivet.
  Men misstänker att de kommer glömmas ordentligt när de ställs undan....och inte förrän bloggvärlden i vår kommer börja spira av sticklingar så kommer jag komma på dem ;)
  Men försöka måste man ju iallafall,
  ha en mysig Fredag,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Underbara pelargoner! Hos mig ser pelargonerna ut som små uttorkade forntidsdjur (lite överdrivet kanske). Jag är en sann blomsterplågare, obotlig tycks det.
  Ha en underbar fredag!

  SvaraRadera
 5. Härlig bild! Jag brukar glömma mina pelargonerna även om jag varje år, ger de ett stort löfte att inte göra det under vintern. Får se hur det går i år!
  Ha en fin helg!
  Ute

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara pelargonier Ullis! Jag är inte heller så bra på det där med att ta hand om mina pelargonier ordentligt. Men precis som hos dig så blommar mina otroligt fint just nu så de får stå kvar i fönstren ett tag till. ;)

  Ha en fin söndag vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Javisst är pelargonierna fina nu och jag har tagit in en del ifrån trädgården, så nu är det fullt i mina fönster.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Underbara pelargoner, tacksammaste blomman! Fin lampa du har där bakom!
  Kram Frida

  SvaraRadera