tisdag 13 september 2011

höstfärger

målning i akryl

Löven börjar skifta färg på träden och luften är frisk och fuktig. Detta är, enligt mig, den skönaste årstiden. När himlen är blå är det härligt att ta skogspromenader eller påta i trädgården, och regnar och blåser det får man kura ihop sig inomhus, dricka te, lyssna på musik, pyssla och baka. Idag är vi lite krassliga här hemma så det får bli det senare alternativet. Dessutom har jag ett par trädgårdstidningar som jag inte har hunnit läsa igenom ordentligt.

Jag hoppas att ni får en fin dag!
Ullis

19 kommentarer:

 1. Vad mysigt det låter... Hos mig verkar det vara storm på gång. Blåser som bara den så det blir till att kura inne här med. Mina meloner har också bara ramlat av hela tiden men så vips, fanns det två stycken! Lycklig är bara förnamnet! ;0) Till nästa år ska jag förodla dem mycket tidigare och se till att de får en bra start med massor av näring och ljus. Får se om det gör att de kommer igång lite tidigare... Nu ska här lagas moussaka! Har massor med auberginer att ta hand om... :0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Ja visst är hösten hur mysig som helst:) Men trots detta så tillhör jag dem som har svårt för den långa mörka tiden som vi har i Sverige! Jag saknar redan sommarens bästa dagar och massa bad i havet:) Kan även tycka att det är lite tufft när man har småbarn, speciellt när man har ett som älskar att vara ute jämt och inte vet vad en TV apparat är för något;)

  Men tända ljus, te och inredningstidningar är inte helt fel det heller!

  Ha en fin tisdag,

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Men vilken fin tavla! Har du gjort den?
  Jag älskar hösten!

  Nu tänker jag kika runt här hos dig för det är första gången jag kikar in.

  Jag har också ett liitet inlägg om hösten idag.

  Må så gott!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Hej igen;)
  Jo jag måste ju säga att varför jag klickade mig in hit, berodde på att ögat fastnade på din underbara bild med den grön/gråa koppen och dom härligt grön/blåa naglarna....så mycket kan en liten bild betyda:)
  Vi ses igen!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar målning! Jag älskar hösten - precis som jag faktiskt älskar alla årstider. Alla har sin charm.

  Kul att du ville vara med och tävla hos mig! :)

  Jag önskar dig en fortsatt härlig tisdag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Ja joddå men jag lyckades ändå känna en rejäl vårlängtan häromdan :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Så läcker, Ullis! Jag fullkomligt älskar den! Är ni krassliga idag? Så tråkigt. Kanske slår dig en pling senare då :) Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Hösten är mysig, men jag är inte så förtjust i mörkret-vill ha ljus att fotografera och arbeta i.

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar målning, vad du kan!!!!!! Du har alldeles rätt: hösten är en underbar årstid, när himlen är BLÅ.... men här är det just nu bara grått, kallt och blött. Så nu ska jag se till att det blir mysig här!
  Ha en fin mysig kväll, du med!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja visst är det härligt!!
  Jag är förtjust i alla årstider förvisso men det är något visst just nu med den höga klara luften och alla färgerna, känns som man kan tänka bättre dessutom :).

  Vilken härlig akrylmålning!

  Ha en fin om än blåsig dag, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig hösttavla du skapat, om det är du vill säga? Vackra starka klara färger. Precis som den finaste höstdag! :) Hösten är helt klart min bästa tid. Älskar den friska livgivande luften och alla underbara färger. Tända ljus i massor och mysa är ju underbart! :)
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig bild, underbara färger och komposition.
  Ha det mysigt i höstrusket!

  SvaraRadera
 13. Underbar tavla Ullis! Du har en fantastisk gåva och världen behöver få ta del av allt det fina du skapar! :)

  Tråkigt att höra att det är lite krassligt hemma hos er. Jag hoppas att ni kryar på er riktigt ordentligt och snart är på benen igen. Kryp ner under filten eller täcket och mys med en bra bok, tidning eller film och låt kroppen hämta sig.

  Ta hand om dig vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 14. Vilken målning! Skitsnygg!
  Ha det gött i höstrusket!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 15. Vilken underbar målning! Fångar verkligen känslan av höst.
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 16. Underbara färger - så vackert!
  Jag tycker om alla årstider - hittar något vackert i varje tid - hösten är riktig mystid - ljus - raggsockar - te o den där stora hemska ljuvliga morgonrocken ;-)
  kram gisela

  SvaraRadera
 17. Håller med en av de tidigare kommentarerna att ditt skapande skänker glädje och att det är härligt att få ta del av. Gillar att tavlan dessutom verkar vara tillkommen i just glädje, med sköna färgkombinationer och tydliga penseldrag. Mer skapande och kärlek iform av umgänge och goda bullar, det behövs verkligen i denna världen.
  Kram t

  SvaraRadera
 18. Hösten är en fantastisk tid!
  Agneta kram

  SvaraRadera