torsdag 29 december 2011

virkad börs

virkad börs
Äntligen har jag fått fart på virkningen! Det är så kul! Jag har provat mig fram under hösten, och ibland tydligen använt mig av en egenpåhittad virkteknik (vilken jag tycker har varit snygg...), men nu tror jag faktiskt att jag har fått det rätt. Ovan har jag virkat en liten börs i en härligt rosarött garn som jag förälskade mig i i garnaffären. (Tyvärr har jag haft samma problem som jag har på sommaren när jag försöker ta foto på röd-cerise rosor och rosenskäror, det är svårt att föra över denna färg till foto, den blir lätt lite kraftigare än den är i verkligenheten.)
Min äldsta tös, som gärna vill lära sig att virka och sticka, är väldigt imponerad av min virkning. Hon frågar mig gång på gång "Är det verkligen du som har virkat mamma? Har du inte fått hjälp av moster?" Vilket naturligtvis får mig att känna mig extra nöjd med mina små hantverk!

Ha det bra!
Ullis

4 kommentarer:

 1. Härligt! Sträck på dig och njut :)
  Kanske ska plocka fram virknålen, blev lite sugen nu.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej
  Så härligt liten börs:)
  ha en mysig kväll.....
  krma
  sandra

  SvaraRadera
 3. Jag är också en självlärd virkerska och det går ju även om jag inte kan läsa mönster. Jag har virkat en mössa/basker som blev riktigt bra. Problemet är ju bara att om jag skulle vilja virka en till så minns jag ju inte riktigt hur jag gjorde...

  SvaraRadera
 4. Den blev superfin! Blir också sugen på att virka. Kanske borde kika efter någon kul garnbutik här uppe. Den vegetariska kokboken gör förresten susen här hemma och vi har redan testat ett recept och bestämt ett annat till nyårsafton :)
  Stor kram Johanna

  SvaraRadera