söndag 4 december 2011

överraskning


Våra döttrar har en julkalender tillsammans, där vi ibland hänger upp en liten present eller en godisbit, men ofta hänger där en överraskningslapp. Den stora tösen älska dessa meddelanden, då vet hon att det ska hända något extra roligt under dagen! Överraskningen kan vara att vi under dagen ska ha pepparkaksbak, julpysseltillverkning, klä julgranen, gå och fika eller bada i simhallen. Idag stod det lussebak på lappen så strax ska vi sätta degen. Ikväll bli det nybakade lussekatter och glögg. Mums! Hur bakar ni ut era lussebullar? Släta, som figurer eller med fyllning?

Hoppas ni har en skön söndag!
Ullis

10 kommentarer:

 1. Åh vilken bra idé med överraskningslappar! Jag tycker det är så hysteriskt med dessa paketkalendrar och alla små paket som ska slås in. Detta ska jag absolut ta upp nästa år - tack för tipset! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vilken suverän kalender! Den gillar jag verkligen - att uppleva något mysigt tillsammans är såå mycket mer värt än allt annat. Något att tänka på i all julhysteri... Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé med upplevelser i adventskalendern. Förstår att det är uppskattat med dessa små överraskningar.

  Lussekatterna här hemma bakas släta i alla möjliga figurer.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Gillar idén skarpt =9
  Får lägga undan denna idé så kanske min dotter och jag kan fixa en kalender till nästa år.
  Kramkram

  SvaraRadera
 5. Det här är en sååå bra adventskalender! Verkligen, undrar om mina stora skulle uppskatta fortfarande en sån.
  Och jag har ett tips för dig,du som kan måla så fint. Vi har gjort när mina barn var mindre en adventskalender där de drog varje dag en lapp och på lappen stod tex ett får, Maria, Josef, Åsna, alltså 24 figurer som tillhör en krubba. Varje dag fick ett barn måla på en plansch figuren de hade dragit, den 24. var den färdig, i första året(när de inte kunde läsa) har jag målat figurarna innan så att de drog varje dag en figur och bara behövde klistra de på planschen. Det var mycket omtyckt!!!
  Ha en finfin kväll!

  SvaraRadera
 6. Otroligt bra idé. Jag förstår att barnen uppskattar det. :)

  SvaraRadera
 7. vilken god idé med dessa lappar o så enkel. Den ska jag berätta om för mina barn - lussekatter är bakade och också uppätna - det får bli ett nytt bak
  kram

  SvaraRadera
 8. Underbar kalender Ullis och jag förstår att barnen tycker mycket om de där lapparna. Dessutom med fantastiskt fina teckningar av dig. Du har en sådan gåva och jag håller fortfarande på att du borde bli barnboksillustratör. :)

  Här hemma hade vi några somrar en "Sommarlovsburk" där vi la i lappar på sådant som vi ville göra under sommaren och sedan drog vi en lapp varje dag (och om t.ex. väder förhindrade aktiviteten var den första prioritetden dag då det gick). Det var lappar med äta glass, bada, bygga koja, gå på museum, pyjamasdag, baka osv. Så kul vi hade! :)

  Här hemma bakar vi lussekatter i alla dess former. ;)

  Ha en fin vecka vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Så himla mysigt! (hmmm.. bakar inte lussekatter :-S)

  SvaraRadera
 10. Åh, det är så mysigt med sådana adventskalendrar.
  Har gett min man det 2 år på raden. Ibland med någon liten sak, ibland med "presentkort på aktiviteter" och ibland med bara några små kärleksfulla ord i "paketet".
  I år har han tyvärr fått klara sig utan då det är nog med bebisförberedelserna ;)
  Men vill mer än gärna ta upp det till nästa jul igen, fast då till den lilla krabaten i magen.
  Ha en riktigt skön Onsdag,
  Kram Malin

  SvaraRadera