söndag 2 oktober 2011

kryddiga ingefärspäron





Inlagda päron tycker jag är mums! För några veckor sedan gjorde jag en stor sats som jag smaksatte med ingefära, kanel och vanilj, och sedan fryste jag in päronen i sin lag i fryslådor. När jag hade kalas här hemma för en vecka sedan tog jag upp en sats ur frysen, värmde på spisen och serverade sedan päronen tillsammans med en chokladtryffelkaka och vispad grädde. Så gott! Jag har inte provat tidigare att frysa in inlagda päron, men det går tydligen utmärkt och päronen smakade fantastiskt! Testa detta recept!

Ullis inlagda ingefärspäron
Skala önskad mängd päron och lägg dem sedan i vatten med skivade citroner för att de inte ska mörkna. Koka upp vatten och socker, ca 4 dl socker till 1 liter vatten, och lägg sedan i kanelstång, färsk skalad och skivad ingefära, vaniljpulver och några skivor citron (välj smaksättning och mängd utefter vad du tycker om). Lägg ner päronen i grytan och låt dem sjuda på svag värme tills de är mjuka (för små päron tar det inte mer än en kvart men för stora uppåt en halvtimme). Vill du inte servera päronen samma dag lägger du över dem tillsammans med sin lag i glasburkar och förvarar några dagar i kylen, eller fryser in dem med lagen i fryslådor.

7 kommentarer:

  1. Vilket härlig recept! Det ska jag prova! Kul att det fungerar att frysa in inlaggda frukter. Men eftersom vi inte har en päronträd blir det säkert bara inlaggda päron på samma dag.
    Hoppas det är bra med dig! Ha det så bra! Ute

    SvaraRadera
  2. Minns dina goda inlagda päron men trodde de var alldeles för svåra att tillaga för ngn som inte är så "haj" i köket. Men det lät inte så svårt så nu kanske jag vågar mig på att pröva. (Vackra bilder förresten, de andas vinter).
    Kram T

    SvaraRadera
  3. Vilken frestelse, dreglar nästan när jag läser om kombinationen inlagda päron, chokladtryffelkaka och grädde.

    Hoppas ni haft en riktigt skön helg,
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Det låter och ser verkligen gott ut!

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  5. Åh, det där ser så gott ut. Min mamma gjorde ingefärspäron och kanelpäron när jag var barn, men själv har jag aldrig kommit mig för att göra det. I kombination med chokladtryffelkaka kan jag tänka mig att de når oanade kulinariska höjder!
    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  6. det ser så läckert ut och jag vet att det smakar himmelskt. Du har så vacker blogg - duktig är vad du är.
    kram gisela

    SvaraRadera
  7. Åh, de var så goda!! Kanske jag ska testa att göra dem jag också.
    Riktigt härliga bilder!
    Saknar dig! Kram Johanna

    SvaraRadera