tisdag 18 oktober 2011

en liten frösamling

fröer från ljusgul slingerkrasse, ruccola, gul ringblomma, rosa rosenskära
och röd och vit rudbeckia


I helgen, när det var soligt och torrt ute, passade jag på att samla in lite mer fröer från trädgården. En del ettåriga fröer köper jag varje år, så som slingerkrasse, ruccola och rosenkära, men i år tänkte jag försöka spara frön från dessa och plantera ut till våren. Lite frön från mina röda och vita rudbeckior passade jag också på att ta in, och en omgång till av ringblommornas frö. Jag brukar strö ut fröer lite här och där direkt på hösten, tänker att något kanske tar sig och ger tidigare blomning nästa sommar, men det är även kul att spara lite och kanske dela med sig. Här ser du hur jag gör mina fröpåsar.

Ha en fin kväll!
Ullis

4 kommentarer:

 1. En insamling till våren, så praktiskt! Jag kan verkligen längta till er trädgård om våren, då man kan sitta i hängfåtöljen under ett av äppelträden och nästan se hur vitsipporna sakta slår ut.
  Hoppas du haft en bra dag, syster.
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Vilka fina små högar. Önskar att jag hade sådan framförhållning, men det blir aldrig av. När sommaren är över vill jag bara lägga den bakom mig och gå in i höstmyset och stugvärmen. Vilket jag ångrar bittert till våren...

  SvaraRadera
 3. Jag är ju en sådan där som plockar in frön på hösten , jag känner mig så rik då.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Känner mig i år inte alls så duktig i trädgården, förhoppningsvis blir det bättre nästa år!
  Jag ska göra idag dina rödbetor chips! det blir spännande!
  Ha en fin onsdag!
  Ute

  SvaraRadera