måndag 16 maj 2011

tulpanfrossa


De flesta tulpaner i trädgården har redan blommat över, men några sorter är i alla fall kvar. Det är härligt att det finns så många olika sorters tulpaner, stora som små och i alla regnbågens färger. Extra roligt att de dessutom blommar vid olika tider så att tulpansäsongen blir lång! Här hemma gräver vi aldrig upp lökarna, men tulpanerna kommer tacksamt tillbaka varje år och blir dessutom fler och fler.

Idag har jag tänkt ta tag i rabatterna framför huset, de är överväxta med ogräs. Vi vistas i stort sett aldrig framför huset, utan går bara snabbt förbi rabatterna där, därför är de aldrig högprioriterade när det gäller ogräsrensning. Tyvärr är det ju den sidan som alla grannar lättast ser, så det är mest därför som jag idag ändå bestämt mig för att göra något åt dem, åtminstonde en liten stund, om det inte börjar regna... Jag har förresten lite kladdkaka i köket som verkligen borde ätas upp...

Ha en skön dag!
Ullis

10 kommentarer:

 1. UNDERBART med tulpaner!! Samma här, rabatterna på framsidan där vi inte vistas så ofta är inte vidarevärst välrensade och snygga!! Kopparna är från Lagerhause köpta för ett par år sedan, men jag tror att de fortfarande finns kvar. Ha det så gott!!
  Kramar Madeleine

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med tulpaner, har flera stycken lite här och var i stugan, riktigt mysigt.
  Kladdkaka har jag precis smaskat i mig. Slängde ihop en igår när jag helt enkelt bara var TVUNGEN att smaka något gott.
  Ja, tack, lampan blev originell, blev kanon nu när dimmern är på plats eftersom de stora glödlamporna är så starka.
  Hoppas rensningen går smidigt och att du får en härlig start på veckan,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Åh vilka härliga sorter du har! Jag är så dålig att plantera lökar på hösten, så de tulpanar jag har, fanns redan, men det ska jag ändra!
  Och kladdkaka mmmmh, vad smaskig!
  Tack för dina fina inlägg alltid, jag blir så glad när du skriver några rader, och speciellt idag peppade det mig! Thank you!

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiskt fina tulpaner! Jag har inte en enda, rådjuren, du vet....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. På min lilla lott finns dessvärre ännu inte fler tulpansorter än tre: gul, gulröd och röd :o) Och alla blommar samtidigt! Så hos mig är det inte tulpanfrossa... Men det ska det bli, så småningom.

  Superfina sorter!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina tulpaner och vad roligt att ha så många olika sorter!

  Hur gick det med ogräsrensningen? Prioriterade du den eller blev det kladdkakan :-). Jag vet vad jag skulle ha valt :-D.

  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 7. Underbart med tulpaner. Själv hade jag grävt ner flera i höstas i gräsmattan. Sen brakade vårt avloppssystem ihop och en stor grävmaskin kom och grävde upp marken precis där jag satt tulpaner. Så de befinner sig väl på cirka 3 meters djup nu...

  SvaraRadera
 8. Verkligen härliga tulpanbilder! Jag har heller aldrig grävt upp tulpaner, de som kommer de kommer :).

  Jag hade kanske fastnat för fikat istället :).

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Här hos oss blommar vita tulpaner fortfarande i rabatterna...

  Tack för fina hälsningar!

  SvaraRadera
 10. Så vackra tulpaner, det finns verkligen hur många fina varianter som helst. Också något som ska planteras i höst. :-)

  Hoppas du har haft en fin måndag!

  SvaraRadera