söndag 1 maj 2011

nu har vi shoppat!Idag har vi shoppat! Fyra kassar kånkade vi hem från Växtmarknaden på Kjugekull som Kristianstads trädgårdsförening ordnade idag, och inte kostade det många kronor heller jämfört med om vi skulle köpt plantorna på plantskolor. Dessutom vet jag att det är bra kvalitet och rejäla plantor. Extra roligt också att gå runt bland så många trädgårdsentusiaster, många bra tips och goda råd följde med på köpet! 

Det kliar i mina fingrar och snart ska växterna ner i jorden. Vi köpte bl.a. några olika tomatplantor, eftersom vi aldrig blev färdiga att fröså egna här hemma. Det blev  gula körsbärstomater, randiga Tigerella och svarta Black Russia. Jätte roligt med olika färger tycker jag, tidigare har vi bara haft röda och gula sorter. Några violer följde också med, en prickig (spännande!) och en murgröna viol. Vackrast  av alla plantor vi köpte var en ljusblå alpklematis, men jag har inte bestämt vart den ska få bo än. Är det någon som tips på hur den ska skötas?

Det har hunnit bli lite molnigt ute nu, men det är väl ändå det bästa vädret att plantera i?! Hoppas att mina töser också tycker det!

Ullis

5 kommentarer:

 1. Låter skoj med en sådan marknad... Kan tänka att du fyndade !
  Trevlig 1 maj till dej !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 2. Åhh så skoj..vill också börja plantera lite mer och kunna vara ute..här blåser det såå kallt idag..:( Inge skoj alls..hoppas på soool snart igen:)

  Lycka till med allt
  Kraam Susanne

  SvaraRadera
 3. Åh, på ett sådant ställe skulle jag också vilja handla mina plantor! Då vet man ju att det klarar klimatet och så inbillar jag mig att det är bättre kvalité också.

  SvaraRadera
 4. Alpklematisen är helt fantastiskt vacker! Va kul att du köpte så många olika slags tomatplantor, randiga låter väldigt häftigt och blir säkert supervackert i en sallad:) Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Vad kul att ha fyndat en massa roliga växter till bra pris! Supervacker alpklematis!

  Ha en fin kväll!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera