tisdag 3 maj 2011

björnbär och rabarber
Nu är jag snart klar med staketet på ena sidan av köksträdgården. Det är ganska snett och vingt, men det anser jag bara är charmigt! Jag hittade en björnbärsplanta som hade smugit sig in i trädgården vid stenmuren, så den grävde jag upp och satte vid staketet. Hoppas att den kan ta sig, den såg lite ledsen ut idag.

Jag använder all möjlig sly till staketen. Vi har någon form av sumakväxt på tomten som har brett ut sig, grenarna är kraftiga och ganska raka så där har jag tagit material till staketet. Vi bor i ett villakvarter, men på baksidan av tomten har vi lövskog, vilket betyder att bl.a. hassel ovälkommet dyker upp lite här och var i trädgården. Dess grenar är perfekta till staket, raka och lätta att böja!


Framför staketet odlade jag tidigare kryddor, men nu har jag istället flyttat dit ett par rabarberplantor, och de växer så det knakar! Det var bara ett par veckor sedan som de enbart bestod av knoppar som stack upp ur jorden!

Ha en skön dag!
Ullis

12 kommentarer:

 1. Jättefint staket! Skulle vilja göra ett likadant, men vi har inget bra material i vår trädgård. Men jag får kanske bege mig ut i skogen och norpa lite sly :-).

  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 2. Tycker ditt staket är härligt. Och så praktiskt att kunna använda material som redan finns i trädgården.

  Hoppas du har en fin tisdag!

  SvaraRadera
 3. Du är varmt välkommen till svenskaträdgårdsbloggar.se

  Anna

  SvaraRadera
 4. Staketet är jättefint!Skulle jag kunna göra det så!... Jag har gjord en liten paus med mina trädgårdprojekt, det är just nu så himlakallt, det har snöat lite grann. SMHI har lovat att det ska bli varmare på fredag, så länga har jag tid att planera. En ny rabatt behövs. Ha en fin dag! Ute

  SvaraRadera
 5. Ser kanon ut:)
  det är så gott med rabarber ska nog till svärmor och plocka lite....
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Det blir så otrooligt vackert:-)

  Tack för din fina länkning, lycka till i utlottningen!
  Kramkram H.

  SvaraRadera
 7. Jisses va snyggt det blir Ullis! Love it :) Det ser helt underbart att sitta där inne och njuta av en kopp kaffe och se hur det växer och knakar i köksträdgården :) Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska bilder du tar! Hmmm, undrar om jag inte skulle kunna klämma in ett sådant där fint staket någon stans... Du är helt otroligt duktig!

  Suck... blir sååå sugen på att ta mig ut i trädgården i morgon, trots vädret. Får se om det åt minstone kan låta bli att snöa... ;0) Där drar jag faktiskt min gräns för vad jag tolererar!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 9. Oj så fint!
  Hejja våren!
  Kram Frida

  SvaraRadera
 10. Otroligt charmigt staket har du gjort! Nu funderar jag på att dra ut i skogen och klippa grenar jag med för jag behöver lite avgränsningar både här och där i mitt grönsaksland som nu bäddats in i permafrosten......fruset i natt! Men det vänder nog snart tror jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Det blir verkligen så mysigt och fint.
  Rabarber, åh så sugen på paj man blir.
  Hoppas du får en härlig dag,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. smart att bygga eget staket. ha en fin helg nu!

  SvaraRadera