fredag 11 november 2011

härliga drömmar!




Äntligen är det dags att baka lite igen! Det har varit väldigt lite bak här hemma de senaste veckorna (ja, förutom chokladbollar lite då och då...), men i helgen tänker jag ta tid till det. Om inte annat kan det behöva bullas upp inför julen. Vi har börjat redan idag, töserna bakade vaniljdrömmar med sina kompisar och jag skorpor. Jag ville testa att göra skorpor med julsmaker, och provade att smaksätta skorpdegen med pepparkakskryddor, hackade mandlar och torkade tranbär. Just nu ligger skorporna på tork i ugnen, men blir de goda lägger jag ut recept på dem i helgen!

För ett par år sedan gjorde jag leksaksspisen ovan till töserna i julklapp. Jag målade ett gammalt sängbord vitt och satte dit en ugnslucka. Sedan målade jag detaljerna med hobbyfärger. I lådan och innanför ugnsluckan finns dockservis och små grytor och slevar. Tjejerna leker mycket med sin lilla spis, och just nu står den i vårt kök, vilket gör att de använder den än mer än vanligt. Ganska ofta vill vår lilla dotter duka till middagen, och då får vi äta vår mat på dockservisen.

Jag hoppas ni får en skön helg!
Ullis

7 kommentarer:

  1. Så gullig spis, vilken bra idé. Äta på dockservis kanske är ett alternativ till viktväktarna?!

    Trevlig helg, hoppas skorporna smakar, det låter gott:)

    SvaraRadera
  2. Vilken fin liten spis! Och skorporna låter ju ljuvliga. Det är så mysigt att baka med barnen.

    Ha en fin lördag! Kram Hanna

    SvaraRadera
  3. Åh, favoriten! Du är så fyndig, syster yster :)
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Härligt det låter, blev också sugen på att dra igång med lite julbak!

    Ha en fin helg,kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  5. Hej Ulrika!

    Åh, vilken söt spis du gjort till dina fina flickor! Jag förstår att den används flitigt. Min dotter hade mina gamla leksaksspis när hon var liten. Jag tror dina skorpor blir jättegoda, ser fram emot receptet!

    SvaraRadera
  6. Vilken tuttenuttig spis! Trist att de barnbarn som fortfarande är små är pojkar utan den minsta lust att leka med spisar!
    Skorpor med saffranssmak är inte så dumt!
    Hälsar Eva

    SvaraRadera
  7. Hej Min Ullis!
    Nu har jag äntligen läst dina senaste bloggar. Bilder och texter tar tag i mig. Härligt att bli inspirerad av dig.Nu är det äntligen semester och ska verkligen också baka, kanske börja på en stickning och så ser jag fram emot skorpreceptet. Mymlan här vid mina fötter sprider sin värme efter promenad och biltur. Men det är tomt utan hennes husse. KRAM mamma

    SvaraRadera