söndag 6 november 2011

som i en godisbutik




Att gå in i konstnärsaffärer och pysselbutiker är som att gå in i en godisaffär! Kritor, färgpennor, tusch, akryl-, olje- och akvarellfärger ligger i långa rader, sorterade snyggt och inbjudande efter färger, och ropar efter mig! Höstlovet tillbringade jag och töserna i storstaden, strosandes i dessa affärer. Vi gick alla tre med stora ögon och dreglande munnar och tittade och plockade bland hyllorna. Sedan gick vi och fikade, funderade på vad vi skulle måla när vi kom hem, och kom på några nya kulörer som vi senare gick tillbaka och köpte. Nu skulle vi bara behöva ett höstlov till, så vi hann måla med alla färger...

Ullis

7 kommentarer:

 1. Härligt låter det som ni hade!
  Det ger så mycket energi att få vara på ett kreativt ställe men håller med, nu skulle det vara ett höstlov på det här :)

  Ha en fin start på veckan, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Ja, det är underbart med konstnärsbutiker, även om det var väldigt länge sen jag besökte en nu. Vilket härligt höstlov det låter som ni har haft.
  Ha en skön söndagskväll!

  SvaraRadera
 3. Konstnärsbutiker eller garnaffärer, samma härliga känsla. Jag håller med om att man skulle behöva ett lov till. Har ju precis kommit igång på allvar med mina nya pulsvärmare. Måla lite vore inte heller så dumt. Det får väl bli på kvällarna nu istället.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Ja, du har rätt, även om jag är inte så begåvad att måla, håller jag fullständig med dig. Man blir så inspirerad och glad av alla färger, mönster i en konstärsbutik eller pysselaffär.
  Samma känsla får jag även i en bokhandel.
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara hålla med om den liknelsen. SJälv är jag särskilt svag för pennor i alla möjliga olika nyanser!

  Nu var det ett tag sedan du undrade om sprayfärger, så kanske har du hittat några redan. Men jag brukar köpa mina på Clas Ohlson eller Biltema. Helt obehandlade trärena saker går det dock inte alltid att spraymåla, ibland suger liksom träet bara åt sig färgen...

  SvaraRadera
 6. Hej Ullis!

  Åhhh, det låter helt underbart! Och vilket härligt kreativt höstlov ni hade. Det är roligt att skapa. Både själv och tillsammans! :)

  Jag hoppas att veckan har varit riktigt fin den med och att ni har en härlig helg framför er? Kanske tid för mer pysslande?

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Ett paradis för min syster :) Saknar dig!
  Kram Johanna

  SvaraRadera