söndag 27 november 2011

ätliga klappar


Ätliga presenter är något som uppskattas av mig, men nästan lika roligt som att få är ju att ge bort (eller...), så i år fick min mamma hembakade adventspresenter av mig. Jag har sprayat några gamla konservburkar med vit matt färg, och i en av dem la jag ner cellofan och fyllde sedan på med skurna pepparkakor, och knöt om med rött band. Några julcookies (med smak av kanel och ingefära) slog jag också in i cellofan. Gott och vackert, och uppskattat av min mamma!

Ha en skön kväll!
Ullis

12 kommentarer:

  1. Vilken underbar adventspresent att få. Jag kan tro din mamma blev glad :-) Fin adventskväll. Kram Paula

    SvaraRadera
  2. Den presenten skulle säkert uppskattas av många. Gott och så fint inpaketerat. Perfekt!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  3. Ja det är ju en jättebra idè! :) God för både ögat och gommen. Jag försökte mig på att göra egen apelsinmarmelad för många år sedan. Stenhård och oätlig. Jag har även gjort egen inlagd sill med fint tyg runt locket. Det blev bra och uppskattat :)

    Hoppas att du haft en fin adventssöndag och att du får en bra ny vecka! :)

    Ann-Louise

    SvaraRadera
  4. Åh, en sådan adventpresent skulle passa mig också :) Va fint med den spraymålade burken. Måste man vara utomhus och spraya?
    Ja det vore supermysigt! Vi kan ringas imorgonkväll och prata lite om det :)
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också det är en jättefin gåva. Vad snyggt det blev med den sprayade konservburken. Hoppas ni får en skön start på veckan, kram Malin

    SvaraRadera
  6. Sådana presenter är ju super, personligt, gott och inte så överdrivet som det kan bli det där med presentandet. Och så gjorde du så fint också!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  7. Sådana gåvor är av allra bästa sort. Gott oxå ;)

    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Åh så gott att få! Jag kanske skulle lägga in en diskret önskan om ätliga julklappar hos min moster som bakar de mest smaskiga kakor som man kan tänka sig...?

    SvaraRadera
  9. Bra present att ha när man går bort! De såg väldigt smarriga ut.
    Suss

    SvaraRadera
  10. Jo, visst är det väldigt kul att få ge. Helst om man först får pyssla och skapa och sen se hur glad ngn blir. Var förmodligen inte bara fint för ögat, dina kakor är ju alltid super goda.
    Kram T

    SvaraRadera
  11. Hej Ullis!

    Vilka fina adventsprsenter och jag kan tänka mig att de uppskattades mycket. Som du säger så är det ju väldigt roligt att göra och ge bort och som mottagare är det roligt att få något som personen har lagt ner sin själ och hjärta i att göra. Och godsaker kan man aldrig få för mycket utav! ;)

    Jag hoppas att det går bra med knäckkoket idag och att du kommer att tycka om makens recept. Snart är det dags att dra fram grytorna här hemma också och då tar maken över köket och sockerdoften sprider sig i hela huset. Det är han som står förjulgodistillvekninen här hemma. ;)

    Ha en fin dag Ullis!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Visst är det roligt med ätbara presenter! Speciellt när man gjort det själv! Roligt att du kikade in hos mej!

    Ha en bra dag!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera