lördag 8 oktober 2011

skön lördag på er!

kärleksört, röd solhatt, en sedum jag inte kan namnet på, alun, vit stjärnflocka, rosenskära, röd solhatt och astilbe

När jag fyllde år för ett par veckor sedan fick jag bl.a. ett presentkort i en plantskola. En present som passar mig perfekt! Idag begav jag mig av till affären, ensam så att jag skulle kunna gå runt riktigt länge och titta och fundera, och det tog tid, det finns ju så mycket att välja bland och jag har väldigt svårt för att bestämma mig. Tillsist föll valet på några bärbuskar och nöjd åkte jag hem med hösthallon och svarta och röda vinbär. Jag håller på att anlägga en liten kombinerad bärgård - trädgårdsland i en solig del av trädgården. Än så länge anlägger jag den mest i tankarna, men lite sommarhallon och krusbärsbuskar har i alla fall fått flytta dit och imorgon ska de nya bärbuskarna också få komma i jorden. Härlig med nya projekt! Men just nu är de flesta projekt bara i mina tankar, har ingen jätte stor lust just nu att gräva och greja i trädgården. Vill helst sitta inne, planera, fundera, pyssla och läsa bra böcker... Jag håller nog på att gå i höstdvala, vilket faktiskt känns ganska skönt.

Fotona ovan är från vår stora perennrabatt, där blommar det för fullt fortfarande av bl.a. astilbe, stjärnflocka, rosenskära och röd solhatt.

Nu doftar det gott från grönsakslasagnen på nedre våningen, vilket nog betyder att jag måste slita mig ifrån datorn. Hoppas ni alla har en skön helg!

Ullis

16 kommentarer:

  1. Vackert collage med sköna blomster! Presentkort på plantskola är väl den bästa present man kan ge en trädgårdsfantast, vilken tur du har som har vänner som fattar det! :) Håller med om att det är mysigt att gå i höstdvala, idag har jag burit in trädgårdsmöbler och grävt klart det sista innan vintern - det känns mest som en lättnad! Nu blir det soffmys och drömmar om våren istället. Kram Hanna

    SvaraRadera
  2. Det är ju toppen när man får presentkort i växtbutik!Kan inte bli bättre :-)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  3. Åh, det är ju så lyxigt med presentkort. och särskilt i plantskola kan jag tänka mig. Älskar röd solhatt, måste nog skaffa dem igen.
    Ha en skön lördagskväll!

    SvaraRadera
  4. Heeeej!
    Bästa presenten!

    Klicka in dig till Svenska Trädgårdsbloggar.se, läs nya medlemsregler och förnya ditt medlemsskap om du vill fortsätta vara med.... Och det hoppas jag att du vill:-)
    Ha en fin helg, kram H.

    SvaraRadera
  5. Vad fint det blommar hos dej fortfarande. Här var det frost inatt.. nu börjas det!

    Kul att gå länge och planera rabatter... det kommer säkert bli jättefint nästa år!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Kul att hitta hit och tack för din hälsning hos mig!

    Fin blogg du har. Hit kommer jag att återvända.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  7. Presentkort på plantskola är rena drömpresenten, - jag fick också det när jag fyllde år. Bärbuskar är ett trevligt val.
    Önskar dig en fortsatt skön helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  8. Hejsan! Vilket fint bildcollage du har gjort :) Själv försöker jag lära mig hur jag ska göra. Grönsakslasagnen gjorde mig nyfiken. Mumsigt! Det låter väldigt gott och nyttigt. Får nog ta och googla lite tror jag.

    Fortsatt trevlig helg! / Ann-Louise

    SvaraRadera
  9. Så mysigt, hoppas söndagen nu bjuder på sitt bästa höstväder.
    Men annars håller jag med, nu börjar det bli skönt att vara inne under en filt, pyssla och bara mysa.

    Ja, nu när höstrusket kom kände vi att det var dags att ta tag i renoveringen igen. Så kontoret nu och sen får det bli sovrummet.
    Längtar redan efter att få börja inreda och pyssla. Men som du skrev, så länge får det göras uppe i huvudet.
    Ha en skön dag,
    Kram Malin

    SvaraRadera
  10. inte dumt att få presenkort på i en växtbutik!!
    Ha det gott!!

    SvaraRadera
  11. Härligt sedan när du får se resultatet.
    Väldigt fina bilder.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  12. Vilket vackert kollage. Härligt att det fortfarande blommar så fint!
    Kram Hanna C

    SvaraRadera
  13. Det där med höstdvala känner jag igen. Man vill liksom mest vara inne och mysa dessa dagar. Presentkort på plantskola är ju en fantastiskt fin present. Förstår att du uppskattade den. Sen vill man ju kunna njuta av lyxen att få gå ensam i lugn och ro när man kikar runt. Hoppas lasagnen smakade bra!

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  14. En bärgård, va härligt. Den kommer bli poppis i sommar :)
    Saknar dig!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  15. Wow, tänk att det blommar så fint fortfarande! Otroligt! Jag skulle vara glad om det blommade så NÅGON gång i min lilla trädgård;)

    Ha en fin vecka, kram:)

    SvaraRadera
  16. Våra hösthallon har burit jättemycket frukt i år och fortfarande mognar bären. Jag är glad att jag satsade på just hösthallon, det verkar vara en vinnarväxt!
    Fantastiskt att du fortfarande har stjärnflocka som blommar, mina är överblommade sedan lång tid tillbaka.
    Må så gott, säger Eva

    SvaraRadera