lördag 29 oktober 2011

krispigt, mumsigt och sött

krispigt och sött höstgodis


Tack för era tips på hur man gör egen äppeldricka! Så glad jag blir att ni delar med er av era favoritrecept till mig! Kanske testar jag recepten redan i helgen, eller så låter jag våra Ingrid Marie mogna ett par veckor till först.

Idag hittade jag och töserna på ett jätte gott höst snacks. Snabbt gick det, och det går att variera efter smak. Vi blandade smält vit choklad med cornflakes, torkade tranbär och lättrostade solros- och pumpakärnor. Därefter klickade vi ut smeten i mumsbitar och lät dem stelna. Jag kommer definitivt att göra dem igen, kanske även som ett julgodis.

Jag får alltid dåligt samvete när det är dags att göra julgodis, då flera personer i vår familj och släkt är laktosintoleranta, och jag själv älskar att göra godis med choklad i. Men nu har jag hittat ett företag, Bonvita, som tillverkar både ljus och vit choklad som är mjölk-, ägg- och glutenfria och dessutom ekologiska och rättvisemärkta! De säljer sina produkter både på nätet och i vissa butiker. Toppen, tycker jag, och jag ska testa att göra godis på deras produkter i jul.

Ullis höstsnacks:
Rosta 1 dl pumpakärnor och ½ dl solroskärnor några minuter i en torr och het stekpanna. Rör runt då och då. Smält 200 g vit choklad över vattenbad, och blanda därefter i de rostade fröna, 2 dl cornflakes och ½ dl torkade tranbär. Klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper, och låt godiset stelna någon timme i kylskåp.

Ha en härlig Halloween helg!

Ullis

5 kommentarer:

  1. Du är påhittig du:)

    Tack för tipset på laktosfri choklad, det skulle behövas här också!

    Ha en fortsatt skön helg.

    Marie

    SvaraRadera
  2. Åh vad smidiga, och läskande gott.
    Bara fantasin som sätter gränser för hur man kan göra dessa ju.
    Det ska jag verkligen testa på framöver.
    Hoppas ni haft en skön helg så länge och att den avslutas trevligt med en härlig Söndag.
    Kram M

    SvaraRadera
  3. Det recept spar jag till julgodis tillverkningen,tack för det.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  4. ja visst kan vi det byta!!Jag vet inte riktigt vad jag vill ha:) fresta mig!!! Om du nu inte har Denianthe bifida så klart

    SvaraRadera
  5. Dessa måste jag bara testa. Mycket höstsnacks behövs denna höst :) Jag kunde inte hålla mig, jag var helt enkelt tvungen att beställa Hello Cupcake! När du kommer nästa gång kan jag både bjuda på goda cupcake och dessutom kan vi göra en hel cupcake-buffé :) Saknar dig syster! Tur att vi ses snart!
    Kram Johanna

    SvaraRadera