torsdag 17 maj 2012

rosépeppar, jordgubbar och vit choklad...

skorpor med mandel, vit choklad, jordgubbar och rosépeppar... mums!

Jag har ett favorit-te med smak av jordgubbar och rosépeppar. Häromdagen när jag var sugen på att baka skorpor kom jag på att jag borde kunna få in dessa smaker i skorporna. Jag blandade i hackad mandel, torkade jordgubbar, vit choklad och krossade rosépepparkorn i min vanliga skorpdeg, och det blev jätte gott! Rosépepparsmaken blev väldigt svag, så i receptet nedan har jag ökat mängden lite. Testa dem!






Ullis skorpor med smak av jordgubbar, vit choklad och rosépeppar:
Vispa 100 g mjukt smör tillsammans med 1 dl socker och 2 tsk vaniljsocker. Rör ner 2 ägg i smeten. Stöt 3/4 tsk rosépepparkorn i en mortel och blanda ner i smeten. Hacka 1 dl mandel, 100 g vit choklad och 1 dl torkade jordgubbar grovt. Rör ner detta i smeten. Tillsätt 1½ tsk bakpulver och 4,5 dl vetemjöl och knåda ihop till en deg. Dela degen och forma till två längder som du lägger på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter. Ta ut längderna och skär dem på snedden till skorpor. Sära lite på skorporna och torka dem sedan i ugnen på 100 grader i ca 30 minuter. Öppna ugnsluckan då och då. 

Ha en skön helg!
Ullis

5 kommentarer:

  1. Torkade jordgubbar!??! Det har jag aldrig sett och aldrig tänkt att det finns! Vart hittar man dem?
    Det låter ju riktig gått det!
    Ha en fin röd dag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken bra idé! Speciellt eftersom det blev lyckat ;)

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  3. Låter smaskens! Jordgubbar och vit choklad är aldrig fel!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  4. Det där lät sjukt gott!!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Rosépeppar, det låter spännande! Jag ska kanske ta och prova dem :-)

    SvaraRadera