måndag 14 maj 2012

skydd mot nyfikna grannar


Vi har nästan hela vår tomt vid sidan av huset, vilket gör att vi ser allt som händer på gatan från den, men också att alla nyfikna grannar ser allt vi gör när vi är ute i trädgården. Ibland kan det vara skönt att gömma sig, därför planterade jag i helgen vintergröna ligusterplantor som en liten berså runt vår favoritplats i trädgården. Nu i sommar ska jag låta dem vara, men nästa år klipper jag ner dem rejält så att de kan förgrena sig ordentligt. Hoppas verkligen att det så småningom blir en hög tät häck av plantorna!

ett hav av ormöga

En bit bakom den nya bersån har jag gjort en rabatt runt några rhododendronbuskar. Eftersom bersån förhoppningsvis med tiden kommer bli hög kommer den att skugga denna rabatt, därför planterar jag dit växter som klarar lite skugga, som ormöga. Jag har en annan rabatt där ormöga verkligen har brett ut sig i ett vackert blågrönt hav, hoppas att de ska växa lika villigt i den nya rabatten. I rabatten har jag även planterat funkia och strutbräken. Det är kul att skapa nya rabatter! Den här skiljer sig en del från mina andra eftersom jag satsat mer på bladverk än blommor denna gång.


Har ni några nya planteringar på gång i år?

Ullis

3 kommentarer:

 1. Rätta mig om jag har fel, men ska man inte klippa samma år de sätts för att få en välförgrenad häck från basen? Jag hoppas den växer till sig fort för man vill ju ha sin trädgård lite privat.

  SvaraRadera
 2. Hej Ullis vad duktig du är och så fina bilder. Vad är stutbräken och hur ser det ut. Det blommar snart i mina rabatter också och det var länge sen jag hade det så här ordnat och fint så här tidigt.
  KRAM
  Mamma

  SvaraRadera
 3. Det låter jättefint! Har inga speciella planer, tänkte mest se om det vi planterade förra året (vår första plantering) överlever. Annars kanske jag bara rycker bort allt och sätter rosor överallt ;-)

  SvaraRadera