tisdag 8 maj 2012

alla idéer är kanske inte bra...

små pinnar av fjolårets plymspirea

Vi har några stora buskar av plymspirea i trädgården. De vissnar ner på hösten och kvar bli stjälkarna som blir hårda som pinnar, på våren klipper jag sedan ner dem. I år tänkte jag att jag skulle verka lite extra för att försöka återvinna det som finns i vår trädgård, och då fick jag idén att klippa pinnarna från plymspirean i små bitar och använda dem som marktäckning i jordgubbslandet. Det är ju alltid bra att återvinna... men, tja... så vackert blev det ju inte! Pinnarna får nog bli kvar ändå, jag la nämligen ett lager gräsklipp ovan jorden först, så det blir svårt att kratta bort pinnarna nu!

jordgubbslandet

Idag köpte vi jordgubbar i affären, och det får mig bara att längta än mer efter att kunna plocka gubbar från vår egen trädgård! Tänk när det går att plocka härligt saftiga och solvarma jordgubbar till frukostfilen!

Ha en bra dag!
Ullis

3 kommentarer:

 1. Jag tycker ju att det blev ganska fint jag :)! Gillar också tanken på att återvinna så mycket som möjligt, det känns så bra!
  Vad man längtar, inget är så gott som en varm solmogen jordgubbe från egna landet.

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Tyckeer du inte? jag tycker att det ser så prydligt ut där i jordgubbslandet.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag klipper ner pinnarna tillbaka i mamma-plantan. Alltid bra med återbruk. Inte alltid man måste tycka det ser urtjusigt ut. Huvudsaken är ju resultatet. Tänk på den fina jord som blir;) Kram /Fia.

  SvaraRadera