fredag 6 april 2012

vår!

vår hos ullis gröna och sköna

Det är full vår i trädgården! Snödroppar och blåsippor har visserligen nästan blommat över, men pärlhyacinter och vårlökar blommar för fullt, och i startgroparna ligger tulpaner och kungsängsliljor. Bakom stenmuren har vitsipporna börjat slå ut i bokskogen, och snart kommer nog björkarna få små knoppar.

Jag har många projekt för trädgården i vår, men har inte bestämt hur många som ska få vara kvar i mina tankar ett tag till och vilka som ska förverkligas i år. Jag vill ha en trädgård som blommar för fullt, där det finns grönsaker, bär, frukt och kryddor att plocka, och där små stigar leder genom lumma områden. Men jag vill ha tid att bara vara i trädgården också, och jag vill att trädgården ska vara för avslappning, både när jag är i den och när jag tänker på den, därför vill jag inte dra igång fler projekt än jag orkar genomföra och sedan även ta hand om... Nu ska jag kika runt hos er för att få inspiration och se vad ni har för projekt på gång i vår.

Ha en skön Långfredag!
Ullis

8 kommentarer:

 1. Härliga vårblommor hos dig! Och ett sånt fint porträtt i förra inlägget! :) Jag känner igen det där med att ha för många projekt igång samtidigt. Vi håller fortfarande på med strukturen i vår trädgård och jag kan liksom inte koppla av förrän ramen är på plats. Men jag försöker, även om jag nog aldrig kommer att ha tid att ligga så mycket i hängmattan när man en gång begåvats med gröna fingrar med kli i! ;) Ha en riktigt fin påskhelg! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Finfina vårblommor hos dig!

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. Oj vad mycket vår du har! :) Lyckliga du. Fast jag vet att det är på väg här med. Det har börjat knoppas.
  Glad Påsk!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Åh, så långt allt kommit hos dig! Blir lite avis...
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 5. Glad påsk! Så fint det blommar hos dej. Idag har vi fått snö... det hade vi inte ens på julafton;)

  Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Oj vad våren kommit långt hos dig!!!I år har jag lovat mig själv att det ska inte bli lika många projekt som ifjol...men, men du vet hur det är:) Ett projekt ska jag snart börja med bara jag blir på benen efter mitt fall...bygga en inramning bredvid växthuset och ett planteringsbord.
  Ha en underbar påsk!!

  SvaraRadera
 7. Ja, våren är verkligen ljuvlig i Skåne just nu, om bara vädret kunde bestämma sig förstås. Att vakna till ett vinterlandskap i morse var inte precis vad vi hade tänkt oss, men tack och lov töade det mesta bort innan lunchtid.

  Jag tycker att det låter väldigt klokt att du känner dig för vilka projekt som ska göras denna säsosng och vilka som får sparas för framtiden. Det är ju så mycket man vill göra men somdu säger så vill man ju gärna hinna njuta också.

  Själv gör jag så att våren och fram till början av juni är projekt- och arbetsmånader för mig i trädgården. Därefter handlar trädgården bara om njutning och belöning för mig. :)

  Ta hand om dig Ullis och njut av en härlig påskhelg!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Klokt tänkt! Odla och planera lagom så att det finns tid att bara vara och njuta. Jag hade tänkt ordna till ett lite större potatisland i år, och bygga några pallkragar med kryddor också. Och så kanske så lite lejongap och nåt mer vackert att titta på.

  SvaraRadera