tisdag 24 april 2012

köksträdgården i april

vitlöken jag satte i höstas har
tittat upp...

Det har börjat växa i köksträdgården! Vitlöken jag satte i höstas har tittat upp, och de rädisefrö jag satte för en dryg vecka sedan har nu grott. Rabarberplantornas blad är vackert krusiga och ovan dem har björnbärsplantan jag planterade förra våren börjat växa. Gräslöken och ruccolan är redan så stora att man kan plocka från dem!


krukor som väntar på att något
ska planteras i dem

Idén till krukor uppträdda på ett armeringsjärn har jag fått från någon av era fina bloggar, men kommer inte ihåg från vilken (kanske någon annan som vet?). Nu ska jag bara bestämma vad som ska växa i krukorna.  Jag har funderat på ätliga blommor, eller kanske sallad, eller olika kryddor... Har ni några förslag?

vackert krusig rabarber

gräslig lök...
och pepprig ruccol

Hoppas ni alla har det bra!
Ullis

6 kommentarer:

 1. Härligt när det gror i trädgårdslandet! Och den där krukanordningen är jättefin. Det blir ju rätt torrt i såna små terrakottakrukor, så jag hade nog satsat på kryddor. En rad med olika sorters timjan kanske? :) Kram från Hanna

  SvaraRadera
 2. Jag har inte försådd någonting i år, känns lite tråkig nu, men hade ingen lust och ork när man skulle göra det, men desto gladare blir man när gräslöken kommer upp och rabarber. Kul att får se din bilder då blir man sugen att ha jord mellan fingrana.
  Kram
  Ute

  SvaraRadera
 3. Vår rabarber är täckt under ca 50 cm djup snö. Dina bilder ser så ljuvliga ut. Våriga och härliga :)

  Jag hoppas du har en fin helg!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga vårbilder Ullis och visst är det en ren fröjd att kika runt på allt som växer och frodas i köksträdgården dessa dagar. Solen och värmen den senaste veckan har verkligen fått allt att explodera.

  Själv planterade jag ut mina chili- och paprikaplantor idag. Maken hjälpte mig att bygga en fin tunnel som vi sedan täckte med väv så nu ska de förhoppningsvis stå emot eventuella frostnätter som kan dyka upp.

  Ett tips är att sätta en jordgubbsplanta/smultronplanta i vardera kruka. Gott att gå och plocka och förhoppningsvis fritt från sniglar. :)

  Sköt om dig Ullis!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Åh, vad härligt det ser ut! Du är så duktig, det ska bli roligt att följa dig denna odlingssäsongen.
  /Rebecca

  SvaraRadera
 6. Spännande! Pepparruccola, var har du hittat det? Du hinner alttid ifatt med trädgården ingen fara. Och så fint blev det uppe, bara så fint. Egenhändigt planerad ovenvåning kan det vara proffsigare.Ska köpa några lerkrukor till i morgon till lite av varje.Tänk om jag skulle ändra mig och sätta min solöga i stora tunnan i stället.
  KRAM

  SvaraRadera