måndag 21 januari 2013

virvlande löv...


Just nu ritar jag lite med tusch, mönster och former. När min ena syster tog examen för några dagar sedan fick hon denna lövteckning av mig. Kan ni se vilka trädslag det är?

Jag gillar vinter, framförallt vit vinter, men ändå... tänk när snön börjar smälta, solen värmer och snödropparna kikar fram... Jag kikar lite i frökataloger och funderar på vilka ettåringar och grönsaker jag ska satsa på i år. I höstas sådde jag frön från perenner, bland annat humleblomster, mandelblom och lingon. Jag hoppas verkligen att några av dem ska ta sig, men jag har inte lyckats så bra med frösådd från perenner tidigare. Vilka frö satsar ni på i år?

Ha det bra!
Ullis

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin! Den lövteckningen skulle jag vilja ha på väggen!
  Kan man beställa av dig ;)

  Å, Ullis. Jag skulle bli SÅ glad om du har tid att tycka till om mina headerförslag!

  KRAM
  L

  SvaraRadera
 2. Så fint du kan teckna! Jag beundrar människor som har gåvan, och det har du verkligen. Fröerna har jag inte börjat tänka på ännu, men det blir allt lite grand framöver, har sett att det börjat komma mail från odla.nu så det är dags, helt klart!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Jag har sagt det förr och jag säger det igen Ullis: Du har en fantastisk gåva och jag önskar så att du visade mer av allt det fina du skapar. Världen behöver ditt skapande och det är dags att du ser till att visa upp det. Jag glömmer aldrig din vackra akvarellmåning. Som tagen ur en ljuvlig sagobok. :)

  Jag måste erkänna att jag är urtrött på vinter, kyla, snö och mörker just nu. Ge mig ljus, vår, fågelkvitter, porlande bäckar, vrblommor och sitta i solen invid husväggen och dricka te. Min kropp skriker efter det nu. ;)

  Här ska det sås basilika till helgen. Det är mitt startskott inför årets säsong. :) Och så ska det beställas amerikanska blåbärsbuskar. :)

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Vackra löv, härligt med de olika mönstren i dem!
  Några känner jag igen men är alldeles för dålig på våra vanligaste träd!
  Jag kommer nog satsa mest på köksträdgården, har samma erfarenhet som du. Jag köper istället en moderplanta, tar sticklingar, byter med släkt, vänner och grannar, det är mycket lättare och rent av billigare än fröer:)

  Ha det fint,kram Marie-Louise

  SvaraRadera