tisdag 4 december 2012

apelsinpepparkakor

apelsinpepparkakor

I helgen bakade vi pepparkakor. Våra töser fick ett meddelande i julkalendern på morgonen där det stod "Nu är det äntligen dags att baka pepparkakor!". Det blev ett tjut och de sprang upp och väckte mig (som som vanligt tog sovmorgon när det äntligen var helg) och ropade, samtidigt som de studsade upp och ner på stället, "Vi ska baka pepparkakor!" (jag blev givetvis väldigt överraskad av detta besked...). Underbart att bakning kan göra dem så glada! Tyvärr fick pepparkaksbaket lite konkurrens eftersom den första snön hade fallit under natten. Töserna kikade ideligen över ryggen medan de bakade, rädda att snön kanske skulle försvinna, och efter ett tag stod jag själv och bakade ut resten av degen medan barnen lekte ute i snön.
 
Goda pepparkakor blev det i alla fall. Vi provade att smaksätta en del av degen med finrivet apelsinskal, och det blev riktigt gott!
 
överraskningsmeddelande i julkalendern
 
Som jag skrev för ett par dagar sedan har vi överraskningslappar i vår julkalender. Förra året ritade jag små lappar men i år tog jag till ett snabbare sätt och använde min dymo. På lapparna står det t.ex. "Ikväll ska vi klä julgranen!", "Nu är det dags att göra julgodis" eller "Idag ska hela familjen gå på bio!". Vår äldsta dotter tycker, och har alltid tyckt, att dessa meddelanden är det bästa med kalendern, medan den yngsta dottern gillar de små paketen bäst.
 
 
Ha en skön kväll!
Ullis

7 kommentarer:

 1. Vilket roligt sätt med kalendern, tänk att få olika uppdrag och att göra olika saker, det måste ju vara toppen! Och att snön kom var ju ett aber, men dom var ändå med ett slag och vackra pepparkakor blev det verkligen! Och jag kant tänka mig att lite apelsin gjorde det hela lite godare!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det låter med en sån julkalender!
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad över att du är tillbaka i bloggvärlden igen vännen. Du har varit otroligt saknad ska du veta. Nu är ordningen återställd. :)

  Jag minns er härliga julkalender från förra året. En lysande idé Ullis och det är härligt att era barn uppskattar den så mycket. Något de kommer att bära med sig hela livet och säkert föra vidare till sina barn. :)

  Och pepparkakor och snö... det kan ju inte bli bättre. :)

  Ta hand om dig du fina och njut av en snöig vintervecka.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Superfin och härlig kalender. Gillar massor!!

  Och peppisarna, så gott!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Låter som en helt underbar dag, haha, förstår att det måste varit kluvet för dem när även snön kommit.
  Ha en riktigt skön Onsdag, Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Förstår att det uppskattas, tid att göra saker ihop som dessutom är så roliga:)!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Så himla fiffig adventskalender.
  Titta på dagens inlägg, där har jag länkat en som har koll på det där med vedspisar.
  Ha en fin Fredag!
  Kram Anette

  SvaraRadera