De här torkade äppelringarna blev super goda! Jag önskar dock att jag haft en varmluftsugn eftersom en plåt behövde stå i ugnen i ungefär 5 timmar, och sedan tog en halvtimme att äta upp...
Torkade äppelringar: Kärna ur två äpple och skiva sedan dem så tunt du kan med en riktigt vass kniv. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt, de får inte ligga på varandra. Torka dem sedan längst ner i ugnen, på 80 grader, i ca 5 timmar. Ugnsluckan ska vara lite på glänt för att släppa ut fukten.
Ha en skön helg!
Ullis
Inte så miljövänligt att torka i ugn..häng dem på ett någorlunda ofuktigt ställe på en lina eller träribba istället.De torkar på ca en vecka och hela huset doftar härligt.
SvaraRaderaHar aldrig provat men skulle vilja nu till jul, ser så fint ut och smakar gott!
SvaraRaderaHa det fint, kram Marie-Louise
Nej, jag har aldrig haft problem med flugor e.dyl. Däremot möglade de ett år då vi stekte mycket svamp och bakade så luften blev mättad av fukt. Det gick dock fort att göra nya med äppelsvarven och snart hängde där åter sex meter ringar :)
SvaraRaderaGott och fint.
SvaraRaderaBordsskivan är sandblästrad, betsad med en svartbrun färg, lackad och efter ordentlig intorkning... målad med vit färg som sedan gnuggats bort med handduk.:-) Kram
Vi har torkat i svamp och frukt torken, kanske oekonomiskt men sonen älskade dem och i alla dagens onyttigheter så lagras det nu äppelskivor :)
SvaraRadera/ Mia
Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller hur var det nu ;-) Men de ser supergoda ut!
SvaraRadera/Liv
Hej!
SvaraRaderaFniss!
Men det kanske var värt det.
Fina äppelringar var det i alla fall.
Kram Anette
Gud, så gott!
SvaraRaderaVill jag också prova på att göra.
Fast den där halvtimmen tror jag att jag slår...
Må så fint!
/Anna-Karin
Smarrigt, och dessutom snyggt som dekoration.
SvaraRaderaHoppas ni haft en riktigt skön helg, Kram Malin