onsdag 3 oktober 2012

skön höstdag i köksträdgården


lysande pepprig krasseblomma

Skön höstdag idag! Solen lyser, det blåser bara lite lätt och växterna i trädgården lyser av morgondagg. I vår köksträdgård växer det fortfarande en hel del, även om det mesta är uppätet eller upplockat för lagring vid det här laget. I år odlade jag lite extra mycket av ätliga blommor här, dels för att kunna äta och dekorera sallader och bakverk, men även för att få in mer färg i trädgårdslandet. Ringblommorna blommar fortfarande för fullt, och ut i jordgubbslandet och mellan odlingslådorna väller ljusgula och röda krasseblommor. Jag satsade också på en ätlig viol i år, och de kikar nu fram med blommor i vit, gult och lila under brysselkålen.

zucchini, mangold och ringblomma

Det som gick bäst i köksträdgården i år var dels blommorna, men även ärtor, bönor, sallad och brysselkål. Zucchini hade vi bara en planta av, men det har räckt gott och väl! Morötter och rödbetor brukar växa så det knakar hos oss, men i år har de inte alls tagit sig. Jag provade också att för första gången odla majs men där fick vi bara ut en kolv... men så god den var! Kronärtskockan gick det än sämre med, inte en ända skocka har vi kunnat plocka!
Vad har fungerat bra och mindre bra hos er i år?

brytböna, ätlig viol och brysselkål

Ha en riktigt skön onsdag!
Ullis

6 kommentarer:

 1. Det låter härligt. Dagen här har varit allt annat än fin, mulet, regnigt och blåsigt. Fast det har också sin charm, om det inte är så varje dag.
  //Jenny

  SvaraRadera
 2. Här finns inget kvar att skörda, det är bortregnat sedan länge. Jag gillar din krassebild! Har försökt fota våra men får inte till rätt inställning för att fånga kulören...

  SvaraRadera
 3. Så mysigt, och vilka underbara färger.
  Kul att se att du är tillbaka lite, du är saknad.
  Hoppas du får en mysig Torsdag, Kram Malin

  SvaraRadera
 4. SÅbra med ett livstecken Ullis! Hemma hos mig funkade nog barra persiljan och rucolan i år. Ett skitår här i Stockholm.

  Kram H.

  SvaraRadera
 5. Du är tillbaka, så trevligt!
  Så mycket gott du fått i år!
  Samma här, lyckas alltid med morötterna men i år blev de faktiskt sådär, hm, bättre lycka nästa år :) lyckades däremot jättebra med potatisen Amandine, så läcker!

  Ha en fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att ha dig tillbaka! Hoppas att du känna att det bara är roligt nu. kram

  SvaraRadera