onsdag 8 februari 2012

knapriga goda smulor

kardemummaskorpor med mandel
Detta är mina favoritskorpor! Så goda att jag inte ens experimenterar med receptet, vilket jag oftast inte kan låta bli att göra. När skorporna torkat och jag lagt dem i sin burk går både jag och töserna och äter de knapriga smulorna som är kvar på plåten, inget får gå till spillo! Bäst passar skorporna till jordgubbssaft på sommaren, men den nystötta kardemummasmaken är ju inte helt fel till en kopp te på vintern heller. Receptet kommer från Leilas bok "A pice of cake", men du hittar även det här. Jag brukar torka mina skorpor på 100 grader i ca en timme, och öppna ugnsluckan då och då för att ångan ska kunna sippra ut.

Ullis

4 kommentarer:

  1. Skorpor är urgott men dom har en så försvinnande åtgång.....Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Ullis,
    jag har verkligen haft det svårt att kommentera här inne hos dig, har försökt och försökt! :(
    Så fina bilder du visade tidigare och din apelsinkorg var ju verkligen riktig söt! Nu hoppas jag verkligen att jag kommer fram.
    PS: Älskar verkligen Leilas bakbok, det finns så mycket gott i den.
    Kram
    Ute
    PSPS: Jag kikar in vid varje nytt inlägg här, bara att du vet ;)

    SvaraRadera
  3. å vi har tänkt att prova de så många gånger men det blir aldrig av! ännu en anledning nu då.. :) kram emelie och elin

    SvaraRadera
  4. Jamen då måste jag verkligen prova dem! Har sett dem men inte blivit av, ser väldigt goda ut :)
    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera