söndag 5 februari 2012

apelsinkorgJag fortsätter med mitt virkande, och det går bättre och bättre! Senast jag var i garnbutiken hittade jag ett bomullsgarn som var lite kraftigare, det liknade nästan ett tunt rep, och av det bestämde jag mig för att virka en liten korg. Vad korgen ska användas till är lite oklart än, min yngsta tös tycker den är bra att ha när man vill bära runt på en apelsin, den har perfekt apelsinstorlek!

Ullis apelsinkorg:
Virknål 5 och gult garn av önskad kvalité. Lägg upp 5 luftmaskor och slut dem till en ring med en luftmaska. Virka 8 fasta maskor med nedtag i ringen. Virka därefter 2 fasta maskor i varje maska, första varvet, fortsätt därefter på samma sätt men öka varje varv med 8 maskor. När bottenplattan är så stor du önskar virkar du vidare med en fast maska per maska, tills din korg har den höjd du önskar. Handtagen gör du genom att virka 8 luftmaskor, hoppas över 5 maskor, och sedan fortsätta virka.

Ha en skön kväll!
Ullis

8 kommentarer:

 1. Oj så söt den blev!
  Vad du kan, så jämnt och fint virkad, nu blir man lite sugen att ta sig an ngt projekt :)kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Åh, ja! En perfekt apelsinkorg! :) Den är jättefin! Kanske kan du göra en stor också, en till alla dina garnnystan :)
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt att virka! Har precis kommit i gång igen efter att ha virkat mycket tidigare.
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 4. Men det är ju en jättebra idè - Apelsinkorg! :)

  Du virkar verkligen jämnt och snyggt tycker jag. Ha en fin vecka!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Så förtjusande =) Duktig du är!!
  Kramkram denna måndag!

  SvaraRadera
 6. Det har blivit en väldigt fin apelsinkorg och så duktig du är. Visst är det kul att virka! Gillar den gula färgen, känns så fräscht!
  Agneta kram

  SvaraRadera