tisdag 6 november 2012

randig Tyra

virkad randig kanin, som fått namnet Tyra
 
Jag har flera virkprojekt på gång just nu. I lördags satt jag och virkade på min svartvita katt, när garnet tog slut. Då började jag virka en grön giraff, men den blev större än beräknat så även där tog garnet slut. Det kliade i fingrarna och jag kände att jag inte kunde vänta med virkningen till på måndag när garnaffären skulle öppna igen. Jag sprang ner till källaren och letade febrilt efter något trådigt att sätta händerna i, när jag hittade en korg med små, små nystan av växtfärgade garner. När jag gick en konstutbildning på en folkhögskola för ungefär 15 år sedan (jösses så länge sedan!! undrar om det betyder att jag blivit gammal...) växtfärgade vi garner. Vi samlades nere vid sjön en solig dag, värmde vatten i stora grytor över brasor, och färgade ullgarner med hjälp av alla möjliga växter. När vi var klara sköljde vi av garnerna i sjön och hängde dem att torka i vinden. Vi delade sedan på garnerna så att alla i klassen skulle få en bit av varje kulör. Det blev ganska små nystan och därför var det svårt att komma på något att använda dem till. Men jag är en samlare av stora mått, jag slänger inget och inte heller dessa små garnnystan, och nu har de äntligen kommit till användning! Mönstret till denna kanin hittade jag Rheatheylia, där den går under namnet Lavender Bunny
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin tisdag!
Ullis


9 kommentarer:

 1. Ohh så underbar kanin. Du har inga mönster du vill dela med dig av. Jag ska bli plast-mormor i Mars och har ju massor av restgarn. Kunde ju passa att virka något fint djur.Kram/Fia.
  du hittar min mailadress på min sida.

  SvaraRadera
 2. Men åh!!! Vilken härlig idé, dessutom har du nu alltid en liten påminnelse om folkisen framme :)
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Så söt! vore kul att testa garnfärgning nån gång. jag har några restgarner som bara ligger.. du gav mig en ide där. ska nog virka några söta djur till de minsta barnen till julklappar.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Dom garnerna hade du inte sparat förgäves. En sån söt liten goding det blev och färdig på en gång, det är jag våldsamt imponerad av, jag som aldrig avslutar något för då är min tanke redan inne på nästa projekt. Det måste ha varit roligt att färga garner! Ser mysigt ut.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Men så söt.
  Jag övade på min virkning igår....man skulle väl kunna säga att det blev en tunn liten mask ;)
  Hoppas ni får en skön Onsdag, Kram malin

  SvaraRadera
 6. Så otroligt söt! Jag gillar verkligen att den är gjort med massor av olika garn. Väldigt charmig! :)

  Jag önskar dig en fortsatt fin torsdag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Väldigt söt och fina färger fick den också :)

  SvaraRadera
 8. Så vansinnigt söt, jag blev alldeles glad när jag såg den :)!!
  Kul idé att använda småsnuttar till!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera