tisdag 24 januari 2012

kreativa drömmar och award


Här är det inte direkt tätt mellan blogginläggen... Jag började en ny tjänst på min gamla arbetsplats efter jul, och det tar den mesta av min tid. Tills jag kommit in i de nya rutinerna blir bloggen lite lidande. Jag tycker om att blogga och vill inte känna mig stressad att få ner något snabbt när jag sätter mig vid datorn, jag vill inte bloggandet ska bli en press utan vara en rofylld och kreativ stund, därför får det bli lite längre tid mellan inläggen istället, just nu.


Men vad jag längtar efter att få vara lite mer kreativ just nu! Jag vill måla med mina nya akrylfärger, jag vill virka små söta saker och jag vill planera mina trädgårdsland och börja förgro! Jag vill fylla frysen med bröd och bullar och laga goda mustiga soppor och grytor!
Idag ligger jag nerbäddad i sängen, förkyld, och ska i alla fall passa på att inspireras av era bloggar!


Jag har fått två award nu i januari! Så otroligt glad det gör mig, även om jag känner att jag inte har den roligaste bloggen just nu... Tack så jätte mycket Fru Nero Lindströms hörna och Humlans lott! Har ni inte besökt deras bloggar måste ni göra det nu! 


Ha en bra dag!
Ullis

fredag 6 januari 2012

sommarblomskombos

kirgislök (allium), strutbräken, svart akleja
Anna Vattenkannas Trädgård samlar just nu våra bästa sommarblomskombos! Detta för att vi ska dela med oss av inspiration, idéer och erfarenheter nu när vi är många som sitter och tittar i frökataloger, planerar nya rabatter och funderar på hur vi ska flytta runt perenner för att blommor och blad ska komma bättre till sin rätt. Vilket bra initiativ, tycker jag! Gå in på länken i vänstermarginalen och få massa inspiration! Här kommer några lyckade sommarblomskombos från mig:

1. (Se bild ovan) Strutbräken, kirgislök och svart akleja. Jag har märkt att jag gillar ormbunkar. De gör sig så bra som grön bakgrundsvägg och lyfter fram färgen hos kringväxande blommor. Jag tänker låta en violruta och murreva (bilden nedan) få bli kompis med min strutbräken i sommar också. De har båda så små söta blommor, som nästan inte syns på sin nuvarande plats, men framför strutbräken tror jag de kommer att komma till sin rätt. Dessutom tar de över blomningen när allium och akleja har vissnat.
kirgislök (allium), violruta, murreva?, strutbräken

daggkåpa, näva och svart viol
2. Jättedaggkåpa, rosa näva och svart viol. En lyckad kombo i limegrönt, rosa och svart, som är snygg och blommar i stort sett hela sommaren!
lupin, vallmo och prästkrage
3. Rosaröd lupin, rosa jättevallmo och prästkrage. Egentligen ska man ju inte odla lupiner, men om man nu råkar göra det ändå är den här mixen vild och vacker. Både lupin och vallmo (kan inte just dessa sorters namn) blommar i början av sommaren, så tillsammans med dessa har jag planterat vit stjärnflocka och rosa rudbeckia som tar över blomningen i juli-september.

daglilja och iris

4. Daglilja och iris. Jag gillar egentligen inte iris, den är lite för mycket för min smak, men jag har haft några i trädgården sedan vi flyttade hit, och de trivs väldigt bra, och därför har jag flyttat runt på dem för att hitta en plats där de kommer till rätta. Tillsammans med dagliljorna är de vackra, och de blommar samtidigt i början av sommaren. I denna rabatt har jag planterat två gula rosbuskar (Golden Wings och Golden Showers) som tar över blomningen när dagliljan och irisen har gett upp.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!
Ullis

torsdag 5 januari 2012

rester av julen


Julgodiset är uppätet, granen är sned och hyacinterna har börjat vissna. Töserna tycker nog att vi ska fira jul ett tag till, men jag vill plocka bort den. Nu vill jag istället börja planera för vårens sådder, rita på mitt nya köksland och titta igenom frökataloger. Inne vill jag att vita tulpaner ska fylla vaserna, jag vill ha gröna och gula kuddar i soffan och jag vill måla en gammal byrå solgul (måste bara hitta en gammal vacker byrå först...).


Strax innan jul köpte jag vit sprayfärg och sprayade lite överallt, bland annat burkarna i bilden ovan fick sig en omgång färg. I julklapp fick jag sedan en dymo (en mycket rolig leksak!) och med den går det att skriva en massa roliga meddelande att sätta upp på både burkar och andra saker. Det bästa är att det är lätt att ta bort klisterremsorna, och godisburkarna kan nu fyllas med nya saker, kanske lite gula och gröna karameller...

 

Firar ni fortfarande jul eller har gran och pynt åkt bort hos er?

Jag hoppas ni får en skön dag!
Ullis

måndag 2 januari 2012

Hej mitt vinterland!

gipstavla

Som jag har längtat efter att få skriva denna rubrik! Men ute ligger marken bar, gräset är grönt och det enda som faller från himlen är regndroppar. Jag får kanske finna mig i att Mitt Vinterland kommer vara grönt i år... Jag funderar till och med på om jag kanske skulle kunna få ner tulpanlökarna jag glömde i höstas, och kanske de överblommade hyacinterna skulle kunna stoppas i jorden redan nu... Min vinterbild får istället bli en gipstavla jag gjorde för några år sedan. I den är det vintervitt året om!

Nu har jag ändrat om rejält i bloggen, och är ganska nöjd, men inte helt färdig. Jag börjar få ganska många recept och skulle på något vis vilja sortera upp dem i ett register så att det går lättare att hitta bland dem. En tanke med att skriva ner recepten här på bloggen var just att de skulle bli lättillgängliga för mig (jag experimenterar nämligen ofta i köket och glömmer sedan bort hur jag har gjort), men nu har de blivit så många att det tar tid att leta bland dem i alla fall. Någon annan som har haft samma problem och kommit på en lösning?

Min nya header har min lillasyster Johanna hjälpt mig med! Hon är så duktig på att arrangera och göra det stilrent! Tack syster!

Ha en bra januarivecka!
Ullis

inredningsproblem...

Nu gör jag om lite på bloggen! Medan jag försöker bestämma mig för vilken layout jag vill ha kommer bilder och text hoppa runt lite här. Jag har så svårt att bestämma mig! Det finns ju så många valmöjligheter... Men vad tycker ni om min nya header?

Ha det bra!
Ullis